Home EK voetbal 2020

Zo bereidt Oranje zich voor op Euro 2020

Het Nederlands Elftal speelt op het Europees Kampioenschap voetbal 2020 sowieso drie partijen. En het betreft telkens thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Noteer maar: zondag 14 juni, donderdag 18 juni en maandag 22 juni. Maar hoe bereidt Oranje zich voor op het EK?

Van Nistelrooij tijdens EK 2020 in technische staf

Eerst moest de bond KNVB eind 2019 wat veranderingen doorvoeren in de technische staf. Na het vertrek van Kees van Wonderen, die niet langer tevreden was met een rol als assistent en ergens hoofdtrainer wil worden, kwam er een plekje vrij. Die wordt per direct opgevuld door Maarten Stekelenburg, daarvoor de coach van Oranje onder 19. En tijdens Euro 2020 zelf wordt Ruud van Nistelrooij toegevoegd aan de technische staf.

Oefenwedstrijden Nederlands elftal

Vervolgens stippelden Koeman en co een programma met oefenduels en trainingskampen af. Nederland, dat 2019 afsloot als nummer 14 van de FIFA-ranking, oefent op donderdag 26 maart in het Philips Stadion te Eindhoven tegen de Verenigde Staten. Op 29 maart wordt in de Johan Cruijff ArenA Spanje ontvangen. De KNVB wil nog twee andere oefenduels programmeren.

Trainingskamp Oranje

Van 18 tot en met 22 mei 2020 is er een trainingskamp op de KNVB Campus te Zeist. Dan vertrekt de selectie op 25 mei naar De Lutte, een plekje in Twente. Op 29 mei wordt aldaar de fandag georganiseerd. Op 1 juni vertrekt de groep naar het Oostenrijkse Velden am Wörther See. Pas op dat moment zal elke international present zijn, want in de dagen daarvoor hebben sommigen van hen vermoedelijk nog clubverplichtingen. Op 2 juni maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend. Daarin is plek voor 23 spelers. Op 5 juni is de Oostenrijk-trip klaar.

Zeist basis in groepsfase EK voetbal

Dan volgen een paar vrije dagen, waarna iedereen op 9 juni weer in Zeist wordt verwacht. Dat is tevens het basiskamp in de groepsfase van Euro 2020. Ondertussen buigt de staf zich natuurlijk alvast over twee van de drie tegenstanders in de groepsfase die al bekend zijn: Oekraïne en Oostenrijk.

België favoriet EK 2020

Koeman heeft een goed gevoel over het niveau dat Oranje kan behalen. Of dat genoeg is voor de titel moet natuurlijk nog blijken. Nederland is wat hem betreft in elk geval niet de favoriet. “Als ik een favoriet moet noemen, dan is het België. Dat heeft een streepje voor, het moet voor de Belgen nu echt gebeuren met deze lichting.”

Wedden op EK voetbal | België noteert bij de EK bookmakers 7.00 voor de titel. Ook Frankrijk krijgt die quotering mee. Engeland is favoriet @6.00.