Home EK voetbal 2020

Italië verlengt contract bondscoach tot na EK Voetbal 2020

EK Voetbal nieuws. De Italiaanse voetbalbond heeft het contract van bondscoach Giampiero Ventura verlengd tot en met het EK Voetbal 2020. Deze keuze is toch wat opvallend, aangezien Italië nog niet eens geplaatst is voor het aankomende WK Voetbal.

De inmiddels 69-jarige Ventura is nu één jaar de bondscoach van Italië. Hij volgde Antonio Conte, die de overstap maakte naar Chelsea, op na afloop van het EK Voetbal 2016. De keuzeheer krijgt de komende jaren het vertrouwen om iets moois op te bouwen met de ‘Azzurri’.

“Deze verlenging is een teken van vertrouwen dat wij in Giampiero hebben”, aldus Carlo Tavecchio, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. Het huidige contract van Ventura liep door tot en met het WK Voetbal van volgend jaar.

Ventura na EK voetbal door

De ervaren Ventura, die eerder werkzaam was voor onder meer Sampdoria en Napoli, hoopt de komende jaren iets moois neer te zetten met zijn team. “We hebben drie doelen gesteld: ons plaatsen voor het WK Voetbal 2018, verrassen op het WK Voetbal en één van de favorieten zijn voor het EK Voetbal 2020”, vertelde Ventura tijdens de persconferentie..

Om het eerste doel te halen, zal Italië de komende wedstrijden nog goed moeten presteren. De ‘Azzurri’ en Spanje zijn de koplopers in Groep G en alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland. De onderlinge confrontatie tussen Italië en Spanje staat op 2 september gepland.

Daarnaast zal het team nog veel moeten groeien om gezien te worden als een van de favorieten voor Euro 2020. Tijdens het EK Voetbal 2012 verloor Italië in de finale van Spanje, maar vier jaar later was de kwartfinale het eindstation. Deze kwartfinale ging verloren tegen Duitsland.

Weddenschappen EK Voetbal 2020

De EK bookmakers verwachten niet dat Italië mee gaat doen om de titel van het EK Voetbal 2020. Op de ‘Azzurri’ staat een notering van 11.00. Duitsland @5.25 en Spanje @5.75 worden gezien als de grote favorieten.

België @8.00 moet voorlopig nog genoegen nemen met een rol als outsider. Het Nederlands Elftal @15.00 zal vermoedelijk geen rol van betekenis gaan spelen.