Home EK voetbal 2016

Wedden op Letland vs Nederland: Oranje moet winnen

888 sport weddenWedden op Letland vs Nederland kwalificatie EK voetbal 2016. Morgen om 20:45 uur speelt Nederland uit tegen Letland. Het is de zesde speelronde in groep A van de kwalificaties voor het EK 2016. In de heenwedstrijd gaf Oranje de Letten klop met 6-0, maar hoe zal bondscoach Guus Hiddink het keurkorps in Riga positioneren?

Afgelopen vrijdag verkwanselde Nederland in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten een voorsprong van 3-2. In de slotminuten sneden de Amerikanen met groot gemak door de Nederlandse defensie. Ze mochten ongehinderd uithalen, alsof er al een paar Oranjemannen onder de douche stonden te dampen. Plots was het toen het laatste fluitsignaal klonk niet meer 3-2, maar 3-4.

Nederland tegen Letland: de vermoedelijke opstelling van Oranje

Hiddink meende dat de formatie van het Nederlands Elftal niet aangewezen kan worden als de onjuiste. Hij houdt daarom vast aan een systeem met een viermansverdediging met daarvoor twee controlerende middenvelders, twee aanvallende middenvelders op de flanken, een schaduwspits en een centrumspits. Oranje wint @ 1,19.

Wel sneuvelen hier en daar een paar poppetjes. Jeffrey Bruma is wellicht nog wat te groen en onervaren om het verdedigingsblok van Nederland te dragen. Hij verliest vermoedelijk zijn plek ten faveure van Stefan de Vrij. Daley Blind mag opschuiven van linksback naar het middenveld, zodat Jetro Willems zijn plek in kan nemen. Het gaat er om spannen of Daryl Janmaat wordt gehandhaafd als rechtsback. Sommige Oranje-volgers voorspellen op basis van de trainingen dat Gregory van der Wiel een basisplaats krijgt.

Niet Georginio Wijnaldum en Jordy Clasie beginnen dan als controlerende middenvelders, maar Wesley Sneijder en Blind. Memphis Depay lijkt in een mum van tijd een onomstreden vaste waarde te worden in Oranje en start op de linkerflank. Zijn tegenhanger op rechts is dan Luciano Narsingh. Robin van Persie krijgt een min of meer vrije rol in de rug van midvoor Klaas-Jan Huntelaar(scoort Klaas Jan Huntelaar? ja odds 1,91 nee odds 1,78) .

Hiddink had het liefst Ron Vlaar in de basis gezet. De verdediger van Aston Villa was vorig jaar op het WK een rots in de branding voor Nederland, die zelfs het leven van Lionel Messi zuur wist te maken. “Ron Beton” sukkelt echter met een kuitblessure en gaat niet mee naar Letland. Zo’n betrouwbare defensieve kracht zal Oranje nodig hebben tegen de uitbraken van de Letten. “Ze durven wel meer vooruit te verdedigen dan een half jaar geleden”, voorziet Hiddink. “Maar ik denk dat ze zwaar op de counter gaan gokken.” (scoort Letland? ja = 2,50 nee = 1,47)