Home EK voetbal 2020

Wedden op Euro 2020: Duitsland favoriet – Nederland noteert 15.00

Het is nog vroeg dag, maar bookmakers hebben al markten geopend omtrent de winnaar van Euro 2020. Het Europees kampioenschap voetbal 2020 begint ergens in juni van dat jaar, maar gokken op het EK is nu al (summier) mogelijk.

De exacte speelkalender moet nog worden gepubliceerd, wel is al zeker dat er dertien speelsteden zijn in dertien Europese landen.

Kwalificaties EK voetbal 2020

De kwalificaties voor Euro 2020 beginnen in maart 2019. De landen waarin de speelsteden liggen, krijgen dus geen automatische toegang tot het hoofdtoernooi.

Slecht nieuws voor Oranje, dat na het debacle rondom Euro 2016 en de huidige wat precaire situatie bij de kwalificatie voor WK 2018 wel zo’n direct ticket zou kunnen gebruiken.

Iedereen kan gokken op EK

Eindrondes zoals het WK en EK voetbal behoren tot de best bekeken sportevenementen ter wereld. Ook de bijbehorende EK gokmarkten breken telkens weer de records. Voetbal is tenslotte de grootste sport op planeet aarde en elke liefhebber waantzichzelf een enorme kenner.

En in veel gevallen zal dat ook heus wel kloppen, maar helaas bestaat er eigenlijk amper een band tussen expert zijn en de toekomst voorspellen. En dat maakt gokken op EK voetbal zo interessant, want een leek kan het puur op instinct net zo goed doen als een kenner die complexe spreadsheets in elkaar zet.

Wie wint EURO 2020?

Op dit moment beperken de bookmakers voor het EK 2020 zich tot het aanbieden van een markt voor de winnaar. Zodra het toernooi dichterbij komt, zullen er talloze andere markten openen, zoals per wedstrijd en daar dan weer de exacte uitslag van, topscorers, aantal rode kaarten, wel of geen penalty en het totale aantal goals.

Het is dus wachten op het EK speelschema voordat zulke gedetailleerde weddenschappen mogelijk worden.

Wie wint Euro 2020?

We zullen dus nog moeten afwachten welke landen zich voor dit sportfestijn plaatsen, maar toch tekenen zich er al een paar favorieten af voor de titel.

Duitsland voert het lijstje aan. Geen wonder, want sinds begin deze eeuw de Duitse bond hervormingen doorvoerde, is Die Nationalmannschaft weer een gevreesde toernooiploeg. Vanaf het WK 2002 werden de Duitsers nooit voor de halve finale van een eindronde uitgeschakeld. Momenteel noteert Duitsland 5.25 bij bookmaker 888sport.

Voorspellingen EK voetbal

Spanje volgt voor de titel op 5.75, wat na de teleurstellingen op het WK 2014 en Euro 2016 toch opvallend is. Maar Real Madrid, Atletico en Barcelona blijven grootmachten in het Europese clubvoetbal en leveren ondanks hun buitenlandse krachten genoeg Spaans talent.

Frankrijk was dichtbij de titel op Euro 2016 in eigen land en die generatie spelers kan gerust nog een paar eindrondes mee. De Haantjes staan op 6.50. België heeft na dat EK voetbal een nieuwe bondscoach aangesteld in de jacht op succes en staat op 8.00. En Oranje dan? Nederland noteert 15.00, hetzelfde als titelverdediger Portugal.