Wedden op EK 2024

Wedden op het EK voetbal 2024. In de zomer van 2024 rolt de bal in 10 verschillende steden in Duitsland. De finale van het Europees Kampioenschap 2024 zal in München gespeeld worden.

Talloze weddenschappen zullen straks weer beschikbaar zijn, maar ook nu kun je al inzetten op je favoriet. Wie neemt de Coupe Henri Delaunay mee?

Voorspellingen EURO 2024 | Wie pakt de titel?

  • Duitsland: 6.00 x de inleg
  • Frankrijk: 6.50
  • Engeland: 7.00
  • Spanje: 9.00
  • Nederland: 12.00

Iedere euro die je inzet levert het vetgedrukte bedrag op als je voorspelling goed is. Deze noteringen zijn het laatst op 04.04.2023 bijgewerkt.

Gokken op winnaar EK voetbal 2024

De simpelste vraag omtrent het EK 2024 is uiteraard: wie gaat de trofee pakken? Er zijn verschillende manieren om naar dit vraagstuk te kijken. Bijvoorbeeld: op basis van instinct, reputatie, de prestaties in de kwalificatieperiode, de ranglijst van FIFA of andere statistische modellen.

Bij de bookmakers worden tijdens het EK allerlei soorten weddenschappen aangeboden. Bijvoorbeeld hoeveel goals er in een wedstrijd vallen (voorspel hoeveel doelpunten het er precies zullen zijn of welke grens wordt gepasseerd: bijv. minder of meer dan 2,5, dan 3,5, dan 4,5 etc). Voor de gevorderden onder jullie zijn er de combi bets, Asian handicaps, acca’s en meer.

Een voetbalkenner zal op basis van instinct al snel naar de grote kanonnen grijpen. Landen die bewezen hebben grote titels te kunnen winnen, zoals Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Op slechts drie EK’s bestond de finale niet uit minstens een van deze vier landen. Ze zijn samen goed voor zestien van de 28 finaleplekken die tot nu toe te vergeven waren.

Duitsland en Italië echte toernooiploegen

Vooral Duitsland en Italië genieten de reputatie van echte toernooiploegen. In het geval van de Duitsers, berust die reputatie op zaken als discipline, op het juiste moment scoren (lekker laat) en een hechte teamgeest. De Italianen staan, terecht of onterecht, bekend om een negatieve speelstijl, gericht op geen tegengoals krijgen, ontregeling en flink wat sarren en zuigen.

Maar het moet gezegd, deze eeuw is de Nationalmannschaft toch op een heel andere manier gaan spelen dan in het tijdperk van Lothar Matthaus, terwijl Italië op het vorige EK o.l.v. Roberto Mancini verrassend fris voetbal voorschotelde.

Zet eens bij TOTO in het op het aantal gele kaarten of hoeveel hoekschoppen worden genomen. Of op ‘scoort de thuisploeg (of uitploeg) wel of niet’, voorspel welke spelers er zullen scoren, welke marge er in de score zal zijn (bij 5-2 is de marge 3, bij 2-0 is de marge 2, etc).

Hoe te gokken op het EK? Noteringen en waarde

Eigenlijk moet je bij het wedden op het EK voetbal niet alleen inzetten op een uitkomst waarvan je verwacht dat die plaats zal vinden. Dat weet je immers toch nooit honderd procent zeker. Het is slimmer om de waarde van een notering in te schatten. Stel dat een bookmaker Duitsland op 20.00 zet om het toernooi te winnen. Oftewel: zet je in op Duitsland, en wint het land Euro 2024, dan krijg je @20.00 keer je inzet terug.

De bookmaker verwacht dat er (een gedeeld door twintig) vijf procent kans is dat Duitsland de trofee pakt. Probeer dan na te gaan welk percentage je er zelf op zou plakken. Twintig procent? Dan had de notering eigenlijk 5.00 moeten zijn (een gedeeld door vijf is 0.20). Je had dus een notering van 5.00 verwacht, maar de bookie biedt 20.00 aan. Dan heb je een overtuigende reden in hand, om in te zetten op die 20.00 van Duitsland.

Engeland beste kwalificatieserie

De relatie tussen de kwalificatie en de uiteindelijke prestatie op de eindronde is natuurlijk niet heel lineair. Het kan juist als teken van kracht worden gezien, als een land op halve kracht precies doet wat nodig is om een startticket te grijpen.

Dat leek de modus van Duitsland te zijn, dat in de niet bijster sterke groep D uit tien duel 22 punten haalde en een doelsaldo van +15. Schotland maakte negen goals meer, zelfs Schotland kwam met 22 in de buurt van de Duitse productie (24). En de Italianen plaatsen zich regelmatig met de hakken over de sloot, maar deden het nu met 24 punten juist uitstekend in groep H. Wel met een typerend, zuinig doelsaldo van 16-7.

Hoe dan ook, de kampioen van de kwalificatie is Engeland. De Three Lions wonnen tien keer op rij en hadden een subliem saldo van 31-3. Ook Spanje (27) en Oostenrijk (28) blonken uit. Frankrijk is als gastheer direct geplaatst, maar speelde ludiek genoeg oefenwedstrijden tegen iedereen uit groep I. Het leverde 23 punten op.

De vuistregel bij noteringen van de bookmakers is: hoe lager een notering (oftewel odd of quotering), hoe grote de kans dat het zo zal zijn, maar ook hoe lager je eventuele winst. En omgekeerd.

Kijk eens rond bij de bookmakers en bekijk welke de beste notering biedt voor het gokken op het EK wedstrijden. De beste betekent in dit geval: de odds waarmee jij de hoogste winst kunt pakken. Dus zie je bij de ene bookie 1.20 op en bij een ander 1.30, neem dan die van 1.30.

België is het sterkste Europese land

De ranglijst van de FIFA is altijd voer voor discussie, want de gehanteerde rekenmethode is op zijn zachtst gezegd nogal complex. Ook worden resultaten van friendly’s opgenomen, wat toch gek is, aangezien er bij zulke partijen zogenaamd niets op het spel staat, maar stiekem dus wel. Want hoog staan op de FIFA-ranking levert betere lotingen op plus een betere reputatie en alle voordelen die daarmee samenhangen.

Maar helemaal onzinnig is het ding ook niet. Zo is Duitsland vorige keer gestraft voor de miskleunen in de kwalificatiereeks en staat het land wereldwijd vijfde (binnen Europa tweede, achter België). Ook Spanje, Portugal, Engeland, Oostenrijk, Turkije, Zwitserland, Italië, Nederland, Hongarije en Roemenië staan in de top twintig.

EK 2024 Nieuws

Italië - Engeland finale EK 2021 voorspellen

Italië – Engeland finale EK 2021 voorspellen: Three Lions kampioen

EK Finale Italië - Engeland | Zondag 11 juli 2021 om 21:00 uur wordt de finale van het EK voetbal 2020 gespeeld: Engeland tegen...
Tips gokken EK halve finales 2021

Tips gokken EK halve finales 2021: winst Italië en Engeland

Tips wedden EK voetbal halve finales 2021 | Dinsdag 6 juli om 21:00 uur speelt Italië - Spanje en woensdag 7 juli om 21:00...
Tips gokken EK halve finales 2021: winst Italië en Engeland

Tips wedden achtste finales EK voetbal 2021: de beste weddenschappen

Het echte werk gaat beginnen op het Euro 2020. De groepsronde is klaar en we gaan door met de knock-out fase. Er staan direct...
Tips gokken EK 2021

Tips gokken EK: groepswinnaars, Depay topscorer Oranje en meer

Het EK voetbal 2021 staat op het punt van beginnen, aanstaande vrijdag openen Italië en Turkije het toernooi. Om het nog leuker te maken...