Home Gokken op de poulefase EK Voetbal 2012

Gokken op de poulefase EK Voetbal 2012

Natuurlijk maakt het EK 2012 ook het nodige los bij de bookmakers Unibet en 888sport. Waar eerstgenoemde voornamelijk in gaat op gedetailleerde weddenschappen zoals topscorers per land, daar richt 888sport zich vooral op de wedstrijden zelf. Zo kun je bijvoorbeeld enorm uitgebreid wedden op de mogelijke eindstanden in de poulefase van het EK. Het zijn risicovolle, maar uiterst winstgevende weddenschappen die kunnen worden aangegaan.

In poule A, waarin Rusland, Polen, Tsjechië en Griekenland zich bevinden, lijkt het voorspellen van de juiste eindklassering een enorm lastige opgaven. Rusland is op papier het sterkste, maar Polen heeft weer het thuisvoordeel. Tsjechië en Griekenland zijn daarentegen een soort van ‘slapende reuzen’, waar je eigenlijk niet op kunt rekenen.

De bookmakers van 888sport denken toch te weten wat de eindstand van deze poule zal worden, namelijk:

 1. Rusland
 2. Polen
 3. Tsjechië
 4. Griekenland

Wanneer je gaat gokken op het EK en op Rusland als winnaar in deze poule dan krijg je 11x maal je ingezette geld.

Wat poule B betreft lijken de bookmakers van 888sport een stuk zelfverzekerder van zichzelf. Hier levert de meest verwachte combinatie namelijk slechts 4,25x maal je inzet op. Toch een opmerkelijk lage quotering voor een poule met Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken. De voorspelling van 888sport ziet er namelijk als volgt uit:

 1. Duitsland
 2. Nederland
 3. Portugal
 4. Denemarken

Ook in Poule C zijn volgens 888sport de kaarten al geschud. Echter is het hier een stuk minder opmerkelijk dan in de zojuist genoemde poule, omdat er toch zeker gesteld mag worden dat Spanje en Italië beter zijn dan Kroatië en Ierland. De meest verwachte eindstand is goed voor een quotering van 3,25 en ziet er als volgt uit:

 1. Spanje
 2. Italië
 3. Kroatië
 4. Ierland

In Poule D is het eigenlijk wel zeker welke twee ploegen door zullen stoten naar de kwartfinale, maar is het nog hoogst twijfelachtig in welke volgorde. Frankrijk en Engeland zijn natuurlijk de gedoodverfde favoriet in de groep waar ook Oekraïne en Zweden zich in bevinden. Het blijft echter nog gissen of de Fransen of de Engelsen met de eer als poulewinnaar van het EK 2012 gaan strijken. De bookmakers van 888sport geven, met een quotering van 7,50, toch de voorkeur aan Engeland. Daarmee zou de eindstand van Poule D er als volgt uit zien:

 1. Engeland
 2. Frankrijk
 3. Oekraïne
 4. Zweden

De indeling voor de kwartfinales wordt dan:

 • 21 juni 2012 20.45 Rusland – Nederland
 • 22 juni 2012 20.45 Duitsland – Polen
 • 23 juni 2012 20.45 Spanje – Frankrijk
 • 24 juni 2012 20.45 Engeland – Italië