Home EK voetbal 2016

Voorspellingen Nederland – Frankrijk oefeninterland naar EK 2016

888 sport weddenHet Nederlands Elftal is voor het eerst in 14 jaar niet aanwezig op een groot toernooi.

Daarom dient Oranje als oefentegenstander voor EK-gangers, maar hoopt het zelf ook aan een nieuwe generatie te bouwen.

Onervaren Oranje underdog tegen Frankrijk

De selectie van bondscoach Danny Blind laat namelijk duidelijk zien dat hij jonge spelers een kans wil geven, veelal ook uit de Eredivisie. Zo levert PSV zes spelers van 21-25 jaar aan Oranje. Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar steken qua leeftijd en ervaring met kop en schouders boven iedereen uit.

En de vraag is of hun ervaring wel genoeg is tegen een Frankrijk dat richting toernooivorm wil werken. Want Frankrijk haalt zijn spelers van bijna alle Europese topclubs. 12 van de 23 spelers waren vorige week nog actief in de Champions League. Vandaar dat Frankrijk bij 888sport met 2.10 de favoriet is voor deze wedstrijd, ondanks het feit dat ze uit spelen. Het Nederlands Elftal noteert 3.50 op een overwinning in de Amsterdam Arena.

Frankrijk heeft Antoine Griezmann en Paul Pogba

Op het middenveld en in de aanval heeft Frankrijk zijn zwaartepunt liggen. Antoine Griezmann scoorde niet tegen PSV namens Atlético Madrid, maar blijft een van de gevaarlijkste spelers van Frankrijk. Hij staat niet voor niets op 17 goals in de Primera División. Nu staat de besnorde spits op 3.20 om tegen Oranje te scoren. De wincast – winst van Frankrijk met een goal van Olivier Giroud – staat natuurlijk nog een stukje mooier op 4.25.

Achter Griezmann heeft bondscoach Didier Deschamps ook nog een aantal sterke troeven. Paul Pogba is elke week een van de beste spelers bij Serie A-koploper Juventus. In de Turijnse derby tegen Torino schoot de flamboyante middenvelder nog een prachtige vrije trap raak. Later gaf hij ook nog eens twee assists op Álvaro Morata. Met 4.20 heeft hij een nog mooiere notering dan Griezmann.

Oranje hoopt op Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar

Nederland is dan wel de underdog, het zal zeker enkele kansen krijgen deze wedstrijd. Sneijder (29 goals) en Huntelaar (42) goals zijn dan de mannen van wie je het zou moeten verwachten. Want na hen komt in de selectie Georginio Wijnaldum met pas 4 interlandgoals. Wesley Sneijder zal gebrand zijn op succes. Niet alleen omdat hij met Galatasaray alleen nog maar voor de beker kan gaan. Maar ook omdat hij zich moet blijven bewijzen om op het WK 2018 nog eventueel te kunnen schitteren. Sneijder noteert 6.40 op een goal voor Oranje bij 888sport.com.

Klaas-Jan Huntelaar heeft ‘geen last meer’ van Robin van Persie bij Oranje. ‘The Hunter’ hoopt nu eindelijk zijn spitspositie niet meer te hoeven delen. Al moet hij misschien vrezen dat Eredivisie-topscorer Vincent Janssen een kans krijgt van bondscoach Danny Blind. Maar ik verwacht dat Huntelaar in elk geval in de basis start. Voor hem geldt hetzelfde als voor Sneijder: zichzelf blijven bewijzen om een plekje op het WK 2018 te veroveren. De spits van Schalke 04 noteert nu 3.95 op een persoonlijk succesje in de vorm van een goal.