Home EK voetbal 2016

Voorspelling Turkije – Nederland: Oranje verslaat Turkije

EK 2016 Kwalificatie voorspelling Turkije vs Nederland. Voetbalminnend Nederland is in mineur na de nederlaag van het Nederlands Elftal tegen IJsland. Maar zoals dat gaat bij het voetbal: Oranje moet de rug rechten en het vizier zetten op de volgende belangrijke wedstrijd: Uit tegen Turkije.

Turkije vs Nederland EK 2016 Kwalificatie

De nieuwe bondscoach Danny Blind zal een slechte nacht hebben gehad na de nederlaag tegen IJsland. Pas de tweede thuisnederlaag in officieel verband voor Oranje ooit, na de eerste in 1963 tegen Luxemburg, ook om kwalificatie voor het EK. Maar de uitslag die tegelijk met de nederlaag van Oranje binnenkwam, zal Blind toch een beetje hoopvol hebben gestemd.

Turkije, de nummer drie van groep A, speelde in eigen huis tegen Letland. Bij een overwinning zou Turkije de derde plek van Nederland hebben overgenomen, maar in blessuretijd scoorde Letland nog de 1-1. Invalspits Valerijs Sabala heeft ervoor gezorgd dat het Nederlands Elftal plaatsing voor het EK 2016 nog volledig in eigen handen heeft. Zij het via play-offs, zij het direct (wat ook nog mogelijk is).

Oranje moet Turkije verslaan

Beide landen kenden dus een slechte vrijdagavond. Dat heeft de bookmakers ertoe gezet (samen met de eerdere 1-1 tussen Nederland en Turkije) om de noteringen niet ver uit elkaar te laten liggen. Turkije staat op 3.10 om te winnen, Nederland noteert 2.20 voor de winst. Een gelijkspel is zelfs nog genoeg voor Oranje om de derde plek vast te houden en te hopen op de play-offs, dat noteert 3.30 bij de bookmakers.

Maar alle statistieken en scenario’s opzij geschoven: Oranje moet gewoon winnen van Turkije. Nederland won immers in 2010, 2012 en 2013 nog van Turkije, vóór deze kwalificatiereeks. Het zal waarschijnlijk geen makkelijke opgave worden, maar het kwaliteitsverschil is er wel degelijk. Een interessante mogelijkheid is om in te zetten op dat Oranje het verschil in de tweede helft maakt. Een gelijke stand bij rust met vervolgens winst voor Oranje noteert een fijne 6.00 bij 888sport.

Oranje heeft Huntelaar, Depay en Sneijder voor goals

Natuurlijk heeft Oranje aan kwaliteit moeten inboeten door het wegvallen van Arjen Robben. Maar Klaas-Jan Huntelaar heeft bijvoorbeeld niet voor niets 41 keer gescoord in 78 interlands. In EK-kwalificatiewedstrijden heeft hij zelfs 17 goals gemaakt in 18 interlands. Als The Hunter gewoon mag beginnen aan de wedstrijd tegen Turkije, is hij de hoogst genoteerde op 3.00 bij 888sport om doel te treffen.

Memphis Depay is de volgende basisspeler met een notering van 4,00. En de nieuwe aanvoerder die Turkije natuurlijk goed kent, Wesley Sneijder, staat bij 888sport op 4.75 4,75 om van zijn mogelijk 29e interlandgoal een hele belangrijke te maken.