Home EK voetbal 2016

Voorspelling Tsjechië – Nederland: Oranje gaat nipt winnen

Voorspelling Tsjechië – Nederland kwalificatie EK 2016. Vanavond om 20.45 uur trappen Tsjechië en Nederland af in het eerste duel in de kwalificatiereeks voor het EK 2016. Met name voor Oranje zal er ook een hoop eer op het spel staan, nadat er afgelopen vrijdag met 2-0 verloren werd van Italië.

Met een andere tactiek (4-3-3) dan op het WK 2014 probeerde Hiddink het oude Hollandse schoolvoetbal weer terug te krijgen op het internationale veld, maar de uitwerking was een stuk minder dan vooraf was voorspeld. Natuurlijk begon de wedstrijd voor Nederland extreem slecht met een penalty en een rode kaart voor Martins Indi, maar ook in het verloop van de wedstrijd liet Oranje zich te weinig gelden.

Het is dan ook niet gek te noemen dat Hiddink na het duel tegen de Italianen liet doorschemeren misschien toch weer te gaan kiezen voor het succesvolle 5-3-2-systeem, waarbij de nadruk ligt op verdedigende stabiliteit. Met name die stabiliteit liet tegen Italië nogal te wensen over, want er werd kans na kans weggegeven door de Nederlandse verdediging.

Hoewel de nederlaag ongetwijfeld hard aankwam bij de Nederlandse voetbalfans, kan Oranje morgen de verliespartij in één klap doen vergeten bij een overwinning in en tegen Tsjechië. De Tsjechen zijn op papier een van de zwaarste tegenstander in de kwalificatiepoule en een overwinning zou dus meteen een flinke stap richting de kwalificatie voor het EK voetbal 2016 in Frankrijk betekenen.

Voor de laatste keer dat Nederland en Tsjechië tegen elkaar speelden moeten we terug naar 2005, toen de Tsjechen met 0-2 verloren in de kwalificatie voor het EK 2006. Destijds verzorgden Opdam en Van der Vaart de doelpunten.

Voorspelling: Oranje wint met 1-0

Het zal moeilijk in te schatten zijn of het Nederlands elftal met een ander tactiek over de Tsjechen heen zal gaan lopen. Toch voorspellen wij dat Oranje met 0-1 gaat winnen. Wij vermoeden namelijk dat Hiddink terug zal grijpen naar het 5-3-2-systeem en daarbij zal loeren op de counter met snelle spelers als Depay. Achter zorgt de extra verdediger voor meer rust waardoor Cillessen waarschijnlijk de nul zal gaan houden. Aan de andere kant zal Nederland niet heel veel aan aanvallen toekomen, waardoor een krappe 0-1 overwinning in onze ogen zeker niet onrealistisch is.