Home EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland- Tsjechië EK Voetbal 2016 kwalificatie

EK 2016 Kwalificatie Nederland vs Tsjechië. Het grootste deel van het Nederlandse volk gelooft niet meer in het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Afgelopen zaterdag werd er uit nog wel gewonnen van Kazachstan, maar omdat Turkije dat ook deed in Tsjechië is het eindtoernooi verder dan ooit. Dinsdagavond speelt Oranje haar laatste kwalificatiewedstrijd, en hangt de ploeg van Danny Blind aan een zijden draadje.

Kan op plaatsing EK voetbal 2016 bijna nihil

Er is dus nog een kleine kans op plaatsing, maar dan moét er in de Arena gewonnen worden van Tsjechië, dat al geplaatst is. En dat is niet het enige. De Turken moeten in eigen huis verliezen van IJsland. Gebeurt dat niet, dan is Oranje er volgend jaar niet bij. Het is dus billenknijpen voor de ploeg, maar ook voor voetballiefhebbend Nederland.

Ondanks die dramatische vierde plek waar Nederland nu staat in poule A, is Oranje wel favoriet tegen Tsjechië. Hoogstwaarschijnlijk ligt dat aan de individuele kwaliteiten van het Nederlands Elftal, ook al zegt dat als je naar de huidige stand kijkt helemaal niets.

Tsjechië staat nu tweede en versloeg Oranje ook al in de vorige ontmoeting. Desondanks zijn de bookmakers duidelijk in hun oordeel.

Nederland vs Tsjechië EK 2016 kwalificatie

888sport heeft bij winst voor Nederland een quotering vastgesteld van 1.40. En dat is nog niet eens zo slecht, als je kijkt naar de huidige vorm van de ploeg. Het liep onder Guus Hiddink al niet, maar onder de nieuwe bondscoach Blind is het niet anders. De quotering maakt in ieder geval duidelijk dat Nederland favoriet is in haar laatste kwalificatiewedstrijd.

Mocht je je geld zetten op een gelijkspel, dan kun je van 888sport een quotering verwachten van 4.75. Gezien de laatste vijf ontmoetingen niet eens zo’n gekke quotering. Maar liefst drie van die laatste vijf ontmoetingen sloot Tsjechië winnend af. Als de huidige nummer twee dat opnieuw weet te bewerkstelligen, is de quotering 7.00.

Zet in op wie scoort

Bij Oranje is er van alles duidelijk, behalve de opstelling. Blind wisselt veel tussen wedstrijden door en ook voorin is het steeds wisselend wie er in de basis begint. Voor de wedstrijd tegen Tsjechië hebben Klaas-Jan Huntelaar en Bas Dost de beste quoteringen voor het maken van een goal. Mochten zij het netje weten te vinden, dan staat daar een quotering voor van 2.38. Opvallend was dat Robin van Persie tegen Kazachstan niet in de basis begon. Daarom is zijn quotering voor een goal verhoogd naar 2.48. Hij zei zelf nog niet zeker te weten of hij bij de basiself hoort dinsdagavond. Mocht Memphis Depay scoren, dan krijg je er 2.50 voor.

Bij Tsjechië is David Lafata de man waar de goals van worden verwacht. Mocht hij scoren, dan staat daar een quotering van 5.60 voor. De waarde van dat getal ligt bij Tomas Necid wat lager. Mocht de oud-spits van PEC Zwolle een goal maken in de Arena, dan krijg je er 6.00 voor.

De wedstrijd Nederland – Tsjechië begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA.