Home EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland – Mexico: Mexico kan Oranje niet bijbenen

Nederland – Mexico

Hier onze voorspelling voor het duel Nederland – Mexico. Kan Oranje nu wel laten zien wat het waard is? Het is deze week erop of er onder voor Guus Hiddink. Bij verlies zal hij opstappen heeft hij in de media gezegd.

Mexico kan Robben en Depay niet bijhouden

Het is al weer een aantal maanden geleden dat Nederland het in de achtste finale van het WK in Brazilië opnam tegen Mexico. Dat het zo’n mooi toernooi zou worden, had niemand durven dromen in de 88e minuut van die wedstrijd. In de laatste minuten zetten Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar de wedstrijd volledig naar Nederlandse hand. Bij deze ontmoeting met Mexico staat Nederland er iets minder goed op.

Met drie punten uit de eerste drie wedstrijden van de EK-kwalificatie kunnen we in Nederland nou niet bepaald zeggen dat we er goed voorstaan. Van Kazachstan werd nog met moeite gewonnen maar tegen Tsjechië en IJsland was het elftal van Guus Hiddink niet zo fortuinlijk. Met 2-1 en 2-0 werden de wedstrijden niet eens onverdiend verloren. Mexico doet uiteraard niet mee aan de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk maar won al wel wat nietszeggende wedstrijden tegen Bolivia (1-0) en Panama (1-0). Tegen Chili speelden de Mexicanen 0-0 en van Portugal verloor het nipt met 1-0, ook niet echt sprankelend dus.

Oranje op zoek naar WK-vorm tijdens Nederland – Mexico

Dat Oranje niet echt lekker draait momenteel is een understatement. Voor Hiddink is de oefenwedstrijd tegen Mexico dus de uitgelezen mogelijkheid om het team nog een keer goed neer te zetten. Op het middenveld ontbreekt in Nigel de Jong een belangrijke schakel op het middenveld. Tel hier een amper spelende Sneijder, een nog niet helemaal fitte Strootman én een slecht presterende Van der Vaart bij op en je hebt een probleem op het middenveld. Voorin staat kwaliteit genoeg maar het is altijd maar de vraag of Van Persie er zin in heeft. Aan Robben en Depay zal het niet liggen, de twee zijn in bloedvorm en als deze twee van genoeg ballen voorzien worden, maakt Nederland een hele goede kans.

Een bekend Mexico

Het is niet zo gek dat Nederland het zo lastig had tegen Mexico op het WK. De ploeg van Miguel Herrera is in de loop der jaren al goed op elkaar ingespeeld geraakt. Spelers als Javier Hernández en Giovanni Dos Santos zijn inmiddels op een leeftijd dat ze het elftal kunnen gaan dragen. Dit, gecombineerd met de enorme ervaring van PSV-er Guardado en oud Barcelona verdediger Rafael Marquez, maakt Mexico tot een goede ploeg.
Depay geeft de doorslag tijdens Nederland – Mexico

Nederland zal het niet makkelijk krijgen tijdens Nederland – mexico, maar de individuele kwaliteit van de Nederlandse aanvallers gaat de doorslag geven. Waar Robben ook de afgelopen wedstrijden al geniale dingen liet zien, was het voor de tegenstanders makkelijk te verdedigen wanneer alles via de rechterkant komt. Met Depay aan de linkerkant zal Mexico achterin de beide kanten in de gaten moeten houden. De kans dat de trage Rafa Marquez dit nog bij kan benen, is niet al te groot.