Home EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland-Letland kwalificatie EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland – Letland kwalificatie EK voetbal 2016. Jetro Willems gaf in een interview al aan niks te weten van een eventueel vertrek van Guus Hiddink. Willems was niet helemaal op de hoogte van de stand van zaken maar alles tegen Letland gaat zoals het zou moeten gaan, is er alsnog niks aan de hand. De ploeg van Oranje loopt over van talent en tegen een voetbaldwerg als Letland moet dit er toch maar eens een keer uitkomen.
Stefan de Vrij was er ondanks de nederlaag tegen Mexico (2-3) al vrij zeker van: Hiddink blijft de komende tijd bondscoach van het Nederlands voetbalelftal. “Zondag wordt een heel andere wedstrijd. We hebben er nog steeds heel veel vertrouwen in dat we die wedstrijd gaan winnen. Of Hiddink ook na zondag nog bondscoach is? Ja, absoluut.” Duidelijke taal van de Lazio-verdediger, die naar alle verwachtingen gaat spelen doordat Ron Vlaar geblesseerd uitviel tegen Mexico. En laten we eerlijk wezen, Oranje mag de wedstrijd Nederland – Letland niet verliezen.

Hollandse school

Natuurlijk laaien de discussies over het spelsysteem weer op na de nederlaag van afgelopen woensdag. Arjen Robben bijvoorbeeld, die gaf aan terug te willen naar de 5-3-2 formatie waar ze onder Louis van Gaal in speelden. Toch is de kans niet al te groot dat dat tegen de Letten gaat gebeuren. Oranje moet met buitenspelers als Depay en Robben maar ook spitsen als Huntelaar en Van Persie met voetbal over de vleugels kunnen spelen. Dat het niet echt meer ‘Hollandse school’ is, is al duidelijk sinds Robben met zijn linker been aan de rechterkant begon te spelen bij Oranje. Tegen Letland gaan de buitenspelers weer eens een meer recent stukje Hollandse school laten zien. Met acties naar binnen en veel dreiging van buiten de zestien.

Letland heeft niks te verliezen tegen Oranje

Het enige voordeel dat Letland ten opzichte van Nederland heeft is dat het weet dat de druk volledig aan de Hollandse kant ligt. Letland haalde tot nu toe twee punten, waaronder een knap punt tegen Turkije, en zal Nederland lekker laten voetballen. Guus kan gerust zijn, Letland heeft geen snelle aanvallers van de buitencategorie en zullen dus ook niet al te gevaarlijk op de counter zijn.
Oranje zal eindelijk een deel van zijn klasse demonstreren tegen het veel mindere Letland. Het wordt 4-0 voor Nederland.