Home EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland – Kazachstan kwalificatie EK voetbal 2016

Voorspelling Nederland – Kazachstan kwalificatie EK 2016 Nu de voorselectie inmiddels bekend is gemaakt door bondscoach Guus Hiddink, kan er al voorzichtig worden uitgekeken naar de aankomende kwalificatiewedstrijden voor het EK voetbal 2016. Kazachstan is op 10 oktober de eerste tegenstander voor het Nederlands elftal. Drie dagen later wacht er de lastige uitwedstrijd tegen IJsland.

Het duel tegen Kazachstan levert beide landen een primeur op. Nog nooit troffen beide landen elkaar in het internationale voetbal. Niet vreemd, want de enige mogelijkheid dat beide landen elkaar zouden kunnen treffen is in de kwalificatiereeks of in een vriendschappelijke partij. Kazachstan wist zich namelijk nog nooit te kwalificeren voor een EK of WK.

Gezien dit feit mag Nederland ook niet verliezen van de Kazachstanen. Na het verlies tegen Tsjechië moet Nederland drie punten kunnen pakken tegen dit kleinere land om de achterstand op de andere landen niet te groot te laten worden.

Ook Hiddink voelt de druk die op zijn schouders ligt. Naast de eerder genoemde verliespartij tegen de Tsjechen, verloor de bondscoach ook al van Italië. En dat met dezelfde selectie die enkele maanden daarvoor nog derde wist te worden op het WK 2014 in Brazilië.

De wedstrijd tegen Kazachstan zal dus voor de ommekeer moeten gaan zorgen. Met het ontbreken van Depay, Van der Vaart en Vlaar door blessures zal het echter niet gemakkelijk worden. Daarentegen staat wel de terugkeer van basisspelers als Robben, Huntelaar en Van der Wiel.

Met welke elf Hiddink zal starten zal voorlopig nog wel onduidelijk blijven, maar het basiselftal moet zeker in staat zijn om Kazachstan te verslaan. De elf spelers die het voor dat land zullen op gaan nemen spelen namelijk stuk voor stuk in de eigen, laag gewaardeerde competitie. Een Nederlands elftal op volle sterkte zou het aanwezige publiek toch zeker op een show moeten kunnen trakteren.

Voorspelling Nederland – Kazachstan

Onze voorspelling? Een 3-0 overwinning voor Nederland.