Home EK voetbal 2016

Voorspelling IJsland – Nederland EK voetbal 2016 kwalificatie

Voorspelling IJsland – Nederland EK voetbal 2016. Drie dagen na het duel tegen Kazachstan wacht voor het Nederlands elftal het uitduel tegen IJsland. De eilandbewoners moeten op papier geen probleem vormen voor Oranje, maar zijn de kwalificatie voor het EK voetbal 2016 op spectaculaire wijze gestart.

IJsland won van Turkije

Een kleine maand geleden won IJsland namelijk met 3-0 van het veel sterker geachte Turkije. Door deze uitslag voert het land de stand aan in de kwalificatiepoule en lijkt het land zowaar op weg naar een deelname aan een eindtoernooi. IJsland wist zich namelijk nog nooit eerder te kwalificeren voor een EK of WK, maar was er bij het afgelopen wereldkampioenschap al dichtbij. Na een prima kwalificatiereeks was uiteindelijk Kroatie te sterk in de play-offs, maar nu er bij het EK 2016 maar liefst 24 landen mee moeten doen is het zeker niet ondenkbaar dat IJsland zich mag op gaan maken voor een eindtoernooi.

Voordat het echter zo ver is zullen er nog veel punten gepakt moeten worden en het is voor het Nederlands elftal niet te hopen dat dit aankomende maandag gaat gebeuren. Mocht dit wel het geval zijn, dan zou dat pas de tweede keer in de onderlinge historie zijn dat IJsland niet zou verliezen van Oranje. In de tien keer dat beide landen namelijk tegenover elkaar stonden was Nederland negen maal te sterk. Eenmaal eindigde het duel in een gelijkspel.
De laatste keer dat IJsland en Nederland elkaar troffen was in 2009. Door doelpunten van De Jong en Van Bommel en een IJslands doelpunt van Sigurdson eindigde het duel in 1-2.

Voorspelling IJsland – Nederland

Onze voorspelling? Nederland gaat het zeer zwaar krijgen tegen een IJsland met zelfvertrouwen. Wij voorspellen dan ook een 1-1 gelijkspel.

Lees ook: Voorspelling Nederland – IJsland Kwalificatie EK voetbal 2016.