Home EK voetbal 2020

Voorspellen Nederland – Duitsland EK kwalificatie: winst + goals

Zondag vanaf 20:45 uur zit de Johan Cruijff Arena stampvol en schakelen er ongetwijfeld dik drie miljoen Nederlanders in voor de wedstrijd Nederland – Duitsland. Het is voor Oranje de tweede wedstrijd deze week in het kader van de EK kwalificatie.

Nederland begint EK kwalificatie prima

Nederland is uitstekend begonnen aan de nieuwe cyclus. Donderdag werd Wit-Rusland achteloos opzij gezet: 4-0. De Wit-Russen konden maar twee keer gevaarlijk aanleggen en maar eenmaal hoefde keeper Jasper Cillessen echt op te treden. Zijn collega aan de andere kant verrichte zes reddingen. Wat balbezit betreft was het een ommekeer van hoe Oranje tijdens de Nations League voor de dag kwam. Was toen counteren het devies, nu had Nederland 63 procent balbezit, vaak ook dik op de helft van Wit-Rusland.

Nederland – Duitsland

Tegen Duitsland zal het anders zijn. Kijken we terug naar die bizarre onderlinge match in oktober 2018, toen Nederland met 3-0 won, dan blijkt dat Oranje lange tijd in de verdrukking zat. Tot de 86e minuut stond het 1-0 en drie van de vijf zuivere doelpogingen kwamen in het laatste kwartier. De Duitsers hadden zestig procent balbezit, kwamen tot meer key passes (17 om 12) en dwongen fors meer corners af, een teken van aanvallende dadendrang (12 om 4).

Het briefje van Koeman

Een maand later, ditmaal uit, had Oranje nog meer fortuin, al hield het toen slechts een puntje over (2-2). Tot de 85e minuut stond Die Mannschaft voor met 2-0, tot Quincy Promes mooi uithaalde en Virgil van Dijk na het befaamde briefje van Koeman mee naar voren trok en de bal tegen de touwen volleyde. Drie van de vier zuivere doelpogingen kwamen wederom in het laatste kwartier en met name in de eerste helft (nul on target pogingen) werd Nederland compleet weggeblazen door de snelle combinaties en dribbels van de Duitsers. Vooral Leroy Sane (Manchester City) was een ware plaag.

Voorspellingen EK kwalificatie

In vijf van de zes vorige onderlinge duels vielen er minstens drie goals. Duitsland won twee van de laatste zes ontmoetingen, Nederland een (totale doelsaldo 8-9). Thuis won Oranje twee van de vorige vijf ontmoetingen en verloor het er een (saldo 8-5).

Van beide landen kan gezegd worden dat ze bezig zijn met een wederopbouw, al beschikt Duitsland al met al nog wel over meer sleutelspelers bij topclubs, terwijl Oranje op dat gebied niet verder komt dan Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum van Liverpool.

Gokken op EK kwalificatie Nederland – Duitsland

Wedden op EK voetbal dit weekend? Nederland noteert bij de bookmakers 2.40 voor winst, gelijkspel staat op 3.50 en gokken op winst Duitsland levert je 2.90 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Gaat Oranje weer in de slotfase toeslaan? Gelijk bij rust en winst Nederland noteert 6.10 bij de EK bookmaker. Maar een reality check voor Nederland achten we waarschijnlijker, we tippen dat beide teams scoren en Duitsland wint met een quotering van 4.90.