Home EK voetbal 2016

Turkije moet in groepsfase strijden voor kansen op EK 2016

888 sport weddenGokken op EK voetbal 2016. Het Nederlands Elftal van een eindtoernooi houden, is knap. Het lukte Turkije en daarom staan ze terecht op het EK 2016. Maar de Turkse ploeg heeft een zware loting gehad. De eerste wedstrijd lijkt al cruciaal.

Turkije outsider groepsfase op EK 2016

Als beste nummer drie plaatste Turkije zich voor Euro 2016. Bij de EK loting zal Turkije blij zijn geweest dat het niet in de groep des doods kwam met België, Italië, Zweden en Ierland. Maar desalniettemin krijgt Turkije het zwaar. Want het speelt onder meer tegen titelhouder Spanje. Verder moet Turkije – waarschijnlijk om plek twee en drie – strijden met Tsjechië en Kroatië.

Tsjechië oude bekende

Tsjechië is natuurlijk nog een bekende tegenstander van de kwalificatie voor dit toernooi. In de tweede ronde ging Turkije thuis al met 1-2 onderuit tegen Tsjechië, ondanks een vroege voorsprong via Umut Bulut. Een jaar later, in oktober 2015, won Turkije wel in een reeks van zeges die hen naar de derde plek leidde. Selçuk Inan (penalty) en Hakan Çalhanoglu zorgden voor een 0-2 overwinning in Tsjechië, dat weliswaar al geplaatst was voor het EK.

Gaat Turkije groepsfase EK overleven?

Spanje won simpel zijn kwalificatiegroep van onder meer Slowakije en Oekraïne door negen van de tien wedstrijden te winnen. De derde tegenstander, Kroatië, werd in de kwalificatie tweede achter Italië. Het hield, met hulp van Italië, net Noorwegen achter zich. Vleugelspeler Ivan Perisic van Internazionale was de grote man voor Kroatië, met zes goals.

Bookmaker 888sport ziet vanzelfsprekend Spanje als favoriet voor deze groep. De ploeg van bondscoach Vicente del Bosque staat op 1.50 om de groep te winnen. Kroatië volgt op 4.15 voor groepswinst en 1.90 op een plek bij de eerste twee. Tsjechië noteert al een flinke 9.00 op groepswinst en Turkije sluit de rij op 12.00. Voor een plek bij de eerste twee kan het volgens 888sport nog wel spannend worden, want daarvoor staat Turkije op een nog tamelijk kleine 2.75.

Openingsduel met Kroatië cruciaal voor Turkije

Het EK wordt voor het eerst met 24 landen gespeeld, verdeeld over zes groepen. Daardoor gaan ook de vier beste nummers drie door. Voor een plek in de achtste finale moeten landen in elk geval punten pakken. Turkije speelt zijn eerste duel tegen Kroatië. Winst in die wedstrijd kan voor beide landen een grote stap betekenen richting de knock-outfase van het EK voetbal 2016.

Turkije bouwt vooral op een sterk middenveld. De ervaren Arda Turan en Selçuk Inan worden daarin vaak vergezeld door het jonge toptalent Hakan Çalhanoglu. Zij moeten dan spitsen als Umut Bulut en Burak Yilmaz bereiken. De strijd op het middenveld winnen is cruciaal tegen Kroatië, want zij hebben ook sterke aanvallende kwaliteiten. De eerder genoemde Ivan Perisic vormt met Luka Modric en Ivan Rakitic een geweldig blok op het middenveld. En met een spits als Mario Mandzukic is dat een gevaarlijke combinatie.

Underdog EK 2016

De winnaar van deze wedstrijd kan dus goede zaken doen in een zware poule. Bookmaker 888sport geeft Kroatië voorlopig de beste kans met een quotering van 2.20. Turkije staat op 3.40 om het duel te winnen. Een gelijkspel staat nog ietsje lager, op 3.30.

Turkije is dus overal de underdog. Dat blijkt ook uit de kansen die 888sport het land toedicht wat betreft het gehele toernooi. Uitschakeling in de groepsfase staat nog het best, op 1.95. Uitschakeling in de achtste finales zou nog een mooie kans zijn als Turkije in elk geval derde wordt, dat staat namelijk op 3.00.