Home EK voetbal 2020

Tips gokken EK halve finales 2021: winst Italië en Engeland

Tips wedden EK voetbal halve finales 2021 | Dinsdag 6 juli om 21:00 uur speelt Italië – Spanje en woensdag 7 juli om 21:00 uur Engeland – Denemarken. Dat zijn de twee halve finales van het Euro 2020 en drie van die vier landen zijn zeker geen verrassingen. De aanwezigheid van de Denen wel: het is al een tijdje geleden dat Danish Dynamite een grote rol speelde op een eindronde. Om precies te zijn in 1992, toen ze het EK wonnen.

Gokken op Italië – Spanje

De Italianen moeten het de rest van het toernooi doen zonder linksback Leonardo Spinazzola. Hij was de grote gangmaker in de vorige vijf duels. Telkens stoomde hij op, maakte hij zich aanspeelbaar, kwam hij in dreigende posities aan de bal, wist hij soepel te combineren. Hij had een fantastisch toernooi, maar heeft zijn achillespees gescheurd. Vermoedelijk wordt hij vervangen door Emerson van Chelsea.

Indrukwekkend

Spanje had verlenging (Kroatië) en penalty’s (Zwitserland) nodig om in de halve finale EK te raken, maar niemand zal beweren dat La Roja (de roden) niet tot de Europese top behoren. Tiki taka is alive and kicking. Alle spelers van Spanje zijn zo indrukwekkend balvaardig, kunnen zich altijd uit de nesten dribbelen en kaatsen. Het is alsof er tien Frenkies de Jong in het veld staan.

Strijd om balbezit

De strijd om balbezit wordt interessant, want in tegenstelling tot vroegere Italiaanse teams, wil deze Azzurri-versie ook graag meer dan 50 procent possessie opbouwen. Is dit Italië wel gebouwd om qua veldspel de onderliggende partij te zijn? Spanje had, over de vorige 5 potjes gerekend, liefst 68 procent balbezit!

Beste weddenschap Italië – Spanje

Italië scoort makkelijk en Spanje heeft moeite met het creëeren van kansen. De beste weddenschap hier is Winst Italië voor 2.50 de inzet.

Gokken op Engeland – Denemarken

In Engeland worden de Three Lions op handen gedragen na de fraaie 4-0 zege op Oekraïne. Het wordt gezien als een van de beste toernooiwedstrijden ooit van Engeland, dat zo vaak worstelt in de knock-out fase van een EK voetbal of WK.

Engeland speelt thuis (Wembley), heeft nog 0 tegengoals en weet dat spits Harry Kane (twee goals in de kwartfinale) zelfvertrouwen heeft getankt. Maar Denemarken won 10 maanden terug de laatste onderlinge ontmoeting. Op Wembley! Het werd 0-1.

Betting tips

Engeland staat bij de bookmakers op 1.73 genoteerd, gelijkspel op 3.60 en winst Denemarken 5.40. De Denen zijn voor niks en niemand bang na de wederopstanding nadat de eerste twee duels werden verloren. Denemarken naar de finale (eventueel via verlenging of strafschoppen) noteert 3.20.
Waarschijnlijker is het echter dat Engeland wint en dat het aantal goals beperkt blijft. Winst Engeland + Under 3.5 goals heeft een odd van 2.18.