Home Poule D met Engeland, Frankrijk, Oekraïne en Zweden

Poule D met Engeland, Frankrijk, Oekraïne en Zweden

Tussen 8 juni en 1 juli van het lopende jaar zal het voetbalhart van elk hand een stukje harder kloppen dan normaal. Zestien Europese landen nemen het dan tegen elkaar op tijdens het EK 2012. Alle ogen zullen dan gericht zijn op Polen en Oekraïne, de landen waar dit grote toernooi zich af zal gaan spelen. Wij blikken alvast vooruit, met deze keer Poule D in de schijnwerpers. In deze groep zullen Engeland, Frankrijk, Oekraïne en Zweden een poging wagen om door te stoten naar de kwartfinale. Wij pakten de favorieten in deze poule er voor u uit.

Engeland – Hoge prestatieverwachting

Zoals voor elk groot voetbaltoernooi zijn ook dit jaar de verwachtingen van het Engelse voetbalelftal hooggespannen. De kwalificatiereeks liep niet heel soepel, maar werd toch zonder verliespunten overwonnen. Met achttien punten uit acht wedstrijden eindigde de Engelsen ruim voor Montenegro.

In Engeland is de roep om een EK titel immens groot. Het team deed namelijk al zeven maal mee aan een EK, maar wist nog nooit de finale te bereiken. Toch een opmerkelijk feit, aangezien de Engelse voetbalcompetitie vaak als sterkste van de wereld wordt aangewezen. Of Engeland dit jaar wel aan de verwachtingen zal voldoen weten we pas in juli.

Frankrijk – Nieuwe hoop

Na de blamage van het WK in 2010 is het Frans nationaal elftal een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Bondscoach Laurent Blanc heeft oude vedettes als Evra, Gallas en Abidal niet meer opgeroepen en is met een nieuwe lichting aan de gang gegaan. Met name Malouda, Nasri en Benzema zijn de nieuwe smaakmakers van de Haantjes.

Heel Frankrijk hoopt op het herleven van 2000, toen de Fransen in een bloedstollende finale Italië versloegen. Of deze verwachtingen reëel zijn, valt te bezien. Het Frans nationaal elftal eindigde namelijk maar krap op eerste plaats in de kwalificatiegroep met slechts 21 punten uit tien wedstrijden.

Hoewel het EK 2012 nog even op zich zal laten wachten, kun je bij 888sport al inzetten op mogelijke groepsstanden.