Home Poule C met Spanje, Italië, Kroatië en Ierland

Poule C met Spanje, Italië, Kroatië en Ierland

Poule C; de topfavorieten

Tussen 8 juni en 1 juli van het lopende jaar zal het voetbalhart van elk hand een stukje harder kloppen dan normaal. Zestien Europese landen nemen het dan tegen elkaar op tijdens het EK 2012. Alle ogen zullen dan gericht zijn op Polen en Oekraïne, de landen waar dit grote toernooi zich af zal gaan spelen. Wij blikken alvast vooruit, met deze keer Poule C in de schijnwerpers. In deze groep zullen Spanje, Italië, Kroatië en Ierland een poging wagen om door te stoten naar de kwartfinale. Wij pakten de favorieten in deze poule er voor u uit.

Spanje – Titelhouder Europees Kampioenschap

Uiteraard is de huidige nummer één van de FIFA Wereldranglijst de grote topfavoriet voor het EK in Polen en Oekraïne. Het Spaans voetbalelftal barst van de kwaliteit en het zelfvertrouwen en liet dit ook blijken in de kwalificaties; evenals Duitsland bleven zij zonder puntverlies in de poule. Ook gezien het feit dat de Spanjaarden twee jaar geleden het Wereldkampioenschap wonnen maakt dat zij door velen gezien worden als de topfavoriet.

Wat verder nog opvalt in de meest recente selectie is dat elke speler al minimaal twintig interlands achter zijn naam heeft staan. Naast de kwaliteit brengt Spanje dus ook enorm veel ervaring met zich mee. Alle kenmerken bij elkaar opgeteld lijkt een nieuwe EK-titel voor Spanje slechts een kwestie van tijd.

Italië – Een herboren team

Italië is tijdens het komende EK zeker een ploeg om in de gaten te houden. De nieuwe generatie lijkt inmiddels meer een team te zijn geworden en is klaar om net zo succesvol te worden als de generatie ‘Cannavaro’. Sterker nog, de Italianen bleven tijdens de kwalificatie voor het EK ongeslagen. Aan de hand van onder andere Antonio Cassano rolde Italië dus vrij gemakkelijk door het voorproefje van het EK.

De ‘Azzuri’ kennen natuurlijk een rijke historie als het om EK’s gaat. De Italianen deden al zeven keer mee aan een Europese Kampioensschap, maar wisten alleen tijdens de eerste deelname ( 1968 ) het toernooi in de wacht te slepen.

Hoewel het EK 2012 nog even op zich zal laten wachten, kun je bij 888sport al inzetten op mogelijke groepsstanden.