Home Poule B Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken

Poule B Nederland, Duitsland, Portugal en Denemarken

Poule B De Poule des Doods

Tussen 8 juni en 1 juli van het lopende jaar zal het voetbalhart van elk hand een stukje harder kloppen dan normaal. Zestien Europese landen nemen het dan tegen elkaar op tijdens het EK 2012. Alle ogen zullen dan gericht zijn op Polen en Oekraïne, de landen waar dit grote toernooi zich af zal gaan spelen. Wij blikken alvast vooruit, met deze keer Poule B in de schijnwerpers. In deze groep zullen Duitsland, Nederland, Portugal en Denemarken een poging wagen om door te stoten naar de kwartfinale. Wij selecteerden de favorieten in deze ‘Poule des Doods’ er voor u uit.

Duitsland – Favoriet voor het EK 2012

Op elk toernooi waaraan Duitsland deelneemt zullen zij altijd de favorietenrol op hun naam gedrukt krijgen. Ook dit jaar is het niet anders; volgens velen zijn de mannen van Joachim Löw dit jaar in staat om het EK 2012 winnend af te sluiten. Zeker gezien het feit dat Duitsland elke wedstrijd in de kwalificatiereeks wist te winnen, bevestigd nog maar eens dat er serieus rekening met de Duitsers moet worden gehouden.

Ons buurland wist al drie maal de Europese trofee achter haar naam te schrijven. De meest recente editie die door de Duitsers gewonnen werd was in 1996. Tijdens het EK 2008 eindigde Duitsland op een tweede plaats.

Nederland – Meer dan een outsider

Met de finale van het WK 2010 nog vers in het geheugen zal de ploeg van Van Marwijk ook tijdens het EK 2012 onder grote druk staan. De selectie is nauwelijks gewijzigd en iedereen verwacht dus dat er vooruitgang is geboekt. Dat Nederland wel eerst een loodzware poule moet doorstaan wordt vaak vergeten.

Daarnaast zijn de absolute topspelers van het land vaak niet eens zeker van een basisplek bij hun eigen club. Neem bijvoorbeeld Wesley Sneijder. Vorig jaar een van de absolute uitblinkers bij Inter Milan, hedendaags gedegradeerd tot veredelde reserve.

Desalniettemin blijft Nederland natuurlijk een van de favorieten voor plaatsing voor de kwartfinales. Of het ook zo ver komt moeten we afwachten!

Hoewel het EK 2012 nog even op zich zal laten wachten, kun je bij Bet at Home al wedden op het EK 2012 en alle mogelijke groepsstanden.