Home Poule A Rusland, Polen, Tsjechië en Griekenland

Poule A Rusland, Polen, Tsjechië en Griekenland

Poule A; Groep van kleine voetballanden

Tussen 8 juni en 1 juli van het lopende jaar zal het voetbalhart van elk hand een stukje harder kloppen dan normaal. Zestien Europese landen nemen het dan tegen elkaar op tijdens het EK 2012. Alle ogen zullen dan gericht zijn op Polen en Oekraïne, de landen waar dit grote toernooi zich af zal gaan spelen. Wij blikken alvast vooruit, met deze keer Poule A in de schijnwerpers. In deze groep zullen Rusland, Polen, Tsjechië en Griekenland een poging wagen om door te stoten naar de kwartfinale. Wij pikten de twee favorieten voor deze poule er voor u uit.

Rusland – De Favoriet voor de Poule A

Rusland wordt door velen gezien als de grote favoriet in de poule A van het EK 2012. De Russen, nog altijd getraind door Dick Advocaat, eindigden in de kwalificatiepoule soeverein op de eerste plaats. Daarmee liet het landen als Ierland en Armenië achter zich.

Voor Rusland wordt het de vierde maal keer dat het land meedoet aan een Europees toernooi. De eerste deelname van het land was in 1996, wat dus wil zeggen dat de Russen er bij de vier voorgaande EK’s altijd bij waren. De beste prestatie is een plek in de halve finale tijdens het EK 2008. De topspeler van de Russen in zonder twijfel Arshavin.

Polen – Het Thuisland van het EK 2012

Al sinds jaar en dag stijgen de organiserende landen vaak boven zichzelf uit als het gaat om de prestaties op Europese kampioenschappen. Er wordt dan ook veel van Polen verwacht tijdens het komende toernooi. Het land is echter niet ervaren in het spelen van EK’s; tijdens het afgelopen Europese kampioenschap debuteerde de Polen op het hoogste Europese niveau.

Voor de bekendste speler van Polen moeten we, evenals bij Rusland, naar Engeland gaan. Bij Arsenal keept namelijk het supertalent Szczesny. Hij heeft weliswaar nog maar één interland achter zijn naam staan, maar wordt volgens de nationale pers in staat geacht om zijn land door de groepsfase heen te loodsen.

Hoewel het EK 2012 nog even op zich zal laten wachten, kun je bij 888sport al inzetten op mogelijke groepsstanden.