Home Portugal – Nederland 17 juni 2012 voor kwartfinale plaats

Portugal – Nederland 17 juni 2012 voor kwartfinale plaats

Als het Nederlands Elftal een ware angstgegner heeft, dan valt die titel zeker toe te wijzen aan Portugal. De Portugezen schakelden Oranje namelijk uit op zowel het EK in 2004 als het WK in 2006. Sindsdien hebben beide landen niet meer tegen elkaar gespeeld, dus tijdens de laatste poulewedstrijd van het EK 2012 zal het Nederlands Elftal moeten laten zien dat het zich in de laatste jaren beter heeft ontwikkeld dan de Portugezen.

Op zich lijkt dat laatste al gebeurd te zijn. Waar het Nederlands elftal tijdens het WK van 2010 nog de finale wist te bereiken, daar kwam Portugal niet verder in de tweede ronde. Ook in de afgelopen kwalificatiereeks voor het EK 2012 hadden de Portugezen de grootste moeite om zich te plaatsen. Sterker nog, het Zuid-Europese land had zelfs twee play-off wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina nodig om door te stoten naar het hoofdtoernooi.

Waar deze verslechtering van het Portugese voetbal vandaan komt, is voor velen een raadsel. Wellicht ligt het aan het feit dat de nieuwe generatie van Portugal nog niet klaar is voor de grote toernooien. Mannen als Nuno Gomez en Maniche zijn verwisseld voor fragielere spelers als Moutinho en Veloso. Een ander probleem van Portugal is dat het elftal te veel afhankelijk is van Cristiano Ronaldo. Natuurlijk is de buitenspeler van wereldklasse, maar wanneer hij niet lekker in de wedstrijd zit, dan zal er nooit goed worden gespeeld door het Portugese elftal.

De bookmakers van 888sport bieden u al de kans om te gokken op Portugal – Nederland. Een overwinning van Nederland levert je namelijk 1,88 maal je ingezette geld op. Wanneer Portugal weet te winnen van Oranje, dan kun je 4,00 maal je inzet terugverwachten. Een gelijkspel wordt gewaardeerd met een quotering van 3,45.