Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Polen verstoren Oranje-training en Mathijssen mist EK

Woensdagmiddag trainde het Nederlands elftal voor ruim 25.000 mensen in het Poolse Krakau. Ondanks het feit dat de sfeer geweldig was, waren er ook enkelen Poolse fans die met racistisch gejoel de training wilden verstoren.In antwoord daarop verplaatste de technische staf de oefeningen naar de andere kant van het veld. Hoewel deze oplossing het gewenste effect had, bleek toch nog maar eens dat racisme op de Oost-Europese voetbalvelden nog altijd een groot probleem is.

Bondscoach Van Marwijk liet het volgende weten over de vervelende situatie. ‘’Ik baal hier natuurlijk enorm van, want het is niet leuk voor de spelers. Toch weten we nu wat ons te wachten staat. Al denk ik dat het in Oekraïne minder erg zal zijn dan hier.’’, aldus de trainer tegenover het AD.

Helaas voor Oranje was er nog meer slecht nieuws te melden rondom de training van Oranje. Mathijssen voerde zonder succes een individueel programma uit. Het begint er steeds meer op te lijken dat de verrekte hamstring roet in het eten gaat gooien voor de verdediger van Malaga CF. Sommigen beweren zelfs dat Mathijssen heel het toernooi niet meer in actie kan komen.

De verwachtingen zijn dat Ron Vlaar nu de positie naast Heitinga over gaat nemen. De verdediger van Feyenoord overtuigde in de oefencampagne en is natuurlijk bekend bij Van Marwijk toen laatstgenoemde daar nog trainer was. Een andere optie is het opstellen van Wilfred Bouma, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt ook hij niet meer in staat geacht om een toernooi geheel foutloos te spelen.

Van Marwijk denkt er zelfs al over na om een extra centrale verdediger op te roepen. ‘’We zullen er alles aan doen om Mathijssen fit te krijgen voor het tweede duel, maar voorlopig ziet het er niet al te best uit. Hij zal niet meereizen naar Charkiv om extra uit te rusten. Hopelijk zorgt dit voor het gewenste effect. Zo niet, dan zullen we met de technische staf bijeen moeten gaan zitten om te overleggen over een eventuele vervanger.’’ aldus de bondscoach.

Mocht er voor een vervanger worden opgeroepen dan lijkt De Vrij de grootste gegadigde. De verdediger van Feyenoord zat al in de selectie, maar werd nog iets te licht bevonden voor het grote werk.