Home EK voetbal 2016

Polen – Nederland oefenwedstrijd tegen Lewandowski en Arek Milik

Polen – Nederland oefenwedstrijd. Jarenlang zocht het Nederlands voetbalelftal tegenstanders voor een groot toernooi om nog even tegen te oefenen. De zogenaamde uitzwaaiwedstrijden waren altijd een mooi moment om te kijken waar de ploeg stond, én om jongens aan de beurt te laten die normaal gesproken (en tijdens het toernooi) niet zo veel in actie komen.

Dit jaar is Oranje echter, door het afwezig zijn op het EK, de uitgelezen uitzwaaitegenstander voor teams die wél gaan. Vorige week zette de equipe van Blind al een erbarmelijk slechte 1-1 neer tegen Ierland, vandaag is Polen de directe tegenstander.

Vriendschappelijke interland Polen – Nederland

Polen is zo gezegd iets beter in vorm dan de mannen van Oranje. Van de laatste achttien wedstrijden van het nationale elftal werd er slechts één verloren; van Duitsland. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen en dus gaan de Polen met vertrouwen naar het EK voetbal toe, waar het Noord-Ierland, Duitsland en Oekraïne treft.

Ondanks de Poolse vorm tegenover die van Nederland, is de ploeg van Nawalka maar nipt favoriet @2.50. Voor een gelijkspel bij bookmaker bookmaker 888sport krijg je @3.40 en voor een Nederlandse overwinning @2.80. Bondscoach Danny Blind gaf eerder al aan een heel ander elftal op te gaan stellen als tegen Ierland en dus is het ook lastig te voorspellen wat Oranje voor weerstand gaat bieden op Polen.

Robert Lewandowski en Arek Milik

Bij Polen lopen twee bekende spitsen rond. In de 4-4-2 formatie fungeren Robert Lewandowski en Arek Milik als ‘centrumspitsen’. ‘Lewa’ maakte dit jaar 30 doelpunten voor Bayern en ook voor Polen was hij op schot in de kwalificatie met 13 goals uit 10 wedstrijden. Voor een goal van Lewandowski krijg je tegen Nederland @2.20. Voor Milik, spits bij Ajax, is die quotering iets hoger @3.40. De linkspoot knalde in 9 kwalificatie wedstrijden 6 keer raak voor zijn land.

Een paar interessante weddenschappen bij bookmaker 888sport voor deze wedstrijd op een rij: @1.80 wanneer Polen minstens één helft wint; @1.85 wanneer er in beide helften gescoord wordt; @2.06 gelijkspel bij rust.