Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Oranje uitzwaaien op 2 juni in de ArenA

Ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal 2012 in Polen en Oekraïne 2012, speelt Oranje vier vriendschappelijke wedstrijden. Nederland eindigt de oefenreeks voor het EK met de traditionele uitzwaai wedstrijd tegen Noord-Ierland op 2 juni in de Amsterdam Arena.

Het Noord-Iers elftal is al jarenlang niet erg succesvol meer, ze hebben zich nog nooit weten te plaatsen voor een EK en ook in de afgelopen kwalificatiereeks heeft het land het niet kunnen redden. Het Noord-Ierse nationale team wist de grootste succes te behalen tijdens de kwartfinale van het WK van 1958!

Toch lijkt het dat de Noord-Ieren zich op aan het maken zijn voor de strijd. Recentelijk heeft Michael O’Neill het roer overgenomen van het Noord-Ierse nationale team. Er wordt naarstig gekeken welke spelers nog toegevoegd kunnen worden aan de selectie.

De Noord-Ierse voetbalbond is aan het onderzoeken of men Robert Cullen van VVV-Venlo uit kan komen voor de nationale ploeg. De middenvelder heeft een Noord-Ierse vader en een Japanse moeder. “We hebben VVV-Venlo benaderd om meer informatie op te vragen,” vertelde de bondscoach. “Ik ben ook van plan om hem snel zelf te gaan bekijken of iemand te sturen binnenkort. Sinds mijn aanstelling ben ik bezig om te kijken welke spelers eventueel voor Noord-Ierland kunnen spelen.”

De nog maar net aangestelde bondscoach O’Neill heeft zijn team niet te streng veroordeeld na hun verlies tegen Noorwegen (3-0). Het was zijn eerste wedstrijd na zijn aanstelling en O’Neill kon zelfs positieve aanknopingspunten vinden.

“We waren natuurlijk erg teleurgesteld in het resultaat,” zei O’Neill. “Als we morgen terugkijken zullen we zeker positieve punten vinden en er is ook goed gepresteerd.” O’Neill voegde toe: “we hadden veranderingen moeten aanbrengen in de achterste vier en dat heeft ons opgebroken.”

“Maar we zagen sommige spelers, zoals Shane Ferguson, Dean Shiels en Sammy Clingan die allemaal goed speelden,” aldus O’Neill. “Natuurlijk is het teleurstellend om twee doelpunten te missen toen we aan het aanjagen waren om toch iets uit de wedstrijd te halen.” vertelde de bondscoach naar aanleiding van de gemiste kansen.

O’Neill moet nog tot 2 juni wachten voordat hij nogmaals kan optreden als nationale baas. “Dat is wel een hele lange tijd om een verlies bij je te blijven dragen,” zei O’Neill. “Maar dat is wat ik zal moeten doen, “ zei hij. “Het zal een hele grote uitdaging zijn maar we moeten ons voorbereiden op een moeilijke tegenstander.”

Bert van Marwijk en zijn Oranje elftal spelen dus de traditionele uitzwaai wedstrijd op 2 juni en zullen zich moeten voorbereiden op een hoopvolle nieuwe Ierse bondscoach die van zijn team verwacht dat ze klaar zijn voor de geduchte tegenstand van het Nederlandse team.