Home EK voetbal 2020

Nederland – Peru en Frankrijk – Nederland voetbal voorspellingen

De komende week mag het Nederlands Elftal tweemaal opdraven. Eerst wordt donderdag om 20:45 in Amsterdam geoefend tegen WK-ganger Peru. Vervolgens komt zondag om 20:45 uur de debuutwedstrijd in de Nations League, uit tegen Frankrijk. In de Nations League zijn tickets voor het EK voetbal te verdienen…

Nederland – Peru

Voor het laatst trekt Wesley Sneijder het shirt van Oranje aan. De recordinternational heeft van bondscoach Ronald Koeman iets gekregen waar elke voetballer van droomt: een gegarandeerde basisplaats. En de kans op een publiekswissel lijkt minstens zo groot.

De kleine Utrechtenaar sluit zijn grote loopbaan in het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal af met zijn 134e interland.

Peru oefent twee keer

Peru komt naar Europa voor twee friendly’s tegen eerst Nederland en drie dagen later versus Duitsland. Op het WK in Rusland lukte het de Zuid-Amerikanen niet om te overleven in een groep met ook Frankrijk, Denemarken en Australië. Ze wisten het de latere voetbalkampioen echter wel lastig te maken (1-0 verlies) en verdienden tegen de fletse Denen meer dan de 1-0 nederlaag.

Wie zijn erbij?

Paolo Guerrero, de recordinternational en maker van een van de twee Peruaanse goals op het WK, reist niet mee naar Nederland. Hij is 34 jaar en zwaait vermoedelijk definitief af. Renato Tapia van Feyenoord is geblesseerd. Jefferson Farfán (ex-PSV) is wel van de partij en André Carrillo, de andere goalscorer, valt ook te bewonderen.

Frankrijk – Nederland

Tijdens het WK stuitte de Franse bondscoach Didier Deschamps per toeval op een winnende formatie. Lange tijd wist Didi niet zo goed hoe hij de overvloed aan talenten in moest passen in een gebalanceerd team.

Geen wonder dus dat nu de formule is gevonden hij er niet meer aan sleutelt. Van de 23-koppige selectie die naar Rusland trok beginnen er 22 aan de eerste twee duels in de Nations League. Alleen reservedoelman Steve Mandanda is absent. Donderdag speelt Frankrijk eerst tegen Duitsland.

Geen alternatief voor EK kwalificaties

Nog even een korte uitleg over de Nations League: het is een extra toernooi van de Europese bond UEFA. Het is geen alternatief voor de EK-kwalificaties. Die vinden als vanouds plaats en beginnen in maart 2019.

De Nations League heeft vier divisies met per divisie vier groepen. Nederland zit in Divisie A, Groep 1, samen met Frankrijk en Duitsland. De vier groepswinnaars van Divisie A maken in de play-offs uit wie de Nations League wint. Ook kunnen landen die zich via de kwalificaties niet plaatsen voor Euro 2020, via de Nations League toch nog (vier) tickets bemachtigen. Maar dat is te complex om nu kort weer te geven.

Voorspellingen wedstrijden Nederland

Bij Nederland tegen Peru staat Oranje op 1.80 voor de winst, gelijkspel levert je 3.75 x je inleg op en winst van de gasten 3.90. In de feestelijke sfeer waarin deze afscheidsmatch voor Wesley Sneijder zich zal voltrekken past het dat beide teams scoren; dat staat op 2.12. Lees ook wedden op ek voetbal voor meer mogelijkheden.