Home WK Voetbal 2014

Oranje brengt Arjen Robben ongeluk

Nederlands elftal Nieuws. Arjen Robben wil in de toekomst de optie hebben om minder interlands te spelen, zo wil de vleugelspeler zijn lichaam minder belasten en op deze manier blessures vermijden. Hij zou minder belangrijk wedstrijden, zoals oefeninterlands, wel kunnen missen.

Arjen Robben wil minder interlands spelen om zo zijn lichaam minder te belasten. In de Tageszeitung verteld Robben het volgende: ”Als er interlands op het programma staan die misschien niet zo belangrijk zijn, dan is het een optie om me af te melden voor Oranje. Daar moet ik dit jaar goed over nadenken.”

Natuurlijk gaat hij geen afscheid nemen van het Nederlands elftal, hij vervolgende zijn verhaal met ”Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het nog steeds een grote eer om in het Nederlands elftal te spelen”, aldus de blessuregevoelige buitenspeler.

Oranje brengt Robben ongeluk

In het verleden is Robben veelvuldig geblesseerd teruggekeerd na een interland van het Nederlands elftal. Het toppunt was de hamstringblessure die de linksbenige speler opliep in aanloop naar het WK 2010.

Robben werd destijds, buiten Bayern München om, klaargestoomd voor dit eindtoernooi. Nederland verloor de finale, maar na afloop van het wereldkampioenschap bleek dat Robben een aantal maanden uit de roulatie was. Dit zorgde voor onenigheid tussen Bayern München en de KNVB.

De Duitse grootmacht was namelijk van mening dat de blessure had kunnen voorkomen. Aangezien de KNVB zich van geen kwaad bewust was werd besloten om de Beierse club geen financiële vergoeding voor het gemis van Robben te geven. In plaats daarvan werd in goed overleg besloten om een oefenduel tussen beide teams in te plannen.

De oefeninterland ging op 22 mei 2012 overigens met 3-2 verloren. De Duitse aanvaller Mario Gomez zorgde voor de winnende treffer. Het betekende het begin van een dramatisch verlopen EK 2012.

De eerst volgende wedstrijd van het Nederlands Elftal is op 6 februari 2013:

  • Nederland – Italië Vriendschappelijk Amstrerdam ArenA