Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Opstelling Nederland – Denemarken EK 2012 Huntelaar is boos en Vlaar hoopt

Nu de basiself van het Nederlands elftal steeds duidelijk begint te worden betekent dit vanzelfsprekend ook dat er teleurgestelde spelers zullen zijn. Het grootste slachtoffer van de keuzes van Van Marwijk lijkt Klaas-Jan Huntelaar.De topscorer van de Bundesliga en van het Nederlands elftal tijdens de kwalificatiereeks voor het EK 2012 lijkt een stap terug te moeten zetten voor Van Persie.

Gelukkig voor het team is de spits van Schalke 04 professioneel genoeg om zijn woede niet te uiten in de pers. ‘’Volgens mij is het voor iedereen duidelijk dat ik boos en teleurgesteld ben om de keuze van de bondscoach. Echter kan ik er nu niet zo veel meer aan doen behalve keihard trainen en hopen op speelminuten.’’ aldus Huntelaar.

Die speelminuten zullen ongetwijfeld komen. Tijdens elke wedstrijd in de oefencampagne heeft Huntelaar redelijk wat minuten meegespeeld. Geheel succesvol was dit niet, want de ‘Hunter’ kwam niet meer tot scoren. Toch heeft het Nederlands elftal met Huntelaar een enorm sterke super-sub achter de hand.

Wie ook nog niet zeker is van zijn plaats in de wedstrijd Nederland – Denemarken is Ron Vlaar. De verdediger van Feyenoord liet een meer dan behoorlijke indruk achter in de oefenwedstrijd tegen Slowakije en de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland, maar werd in beide wedstrijden dan ook weinig onder druk gezet. Toch leek hij het centraal in de verdediging wel heel goed te kunnen vinden met Heitinga.

Aangezien Joris Mathijsen op tijd fit zal zijn voor het duel tegen de Denen, is het nog maar de vraag of Vlaar zijn opwachting mag maken tijdens het eerste groepsduel van Oranje.

De verdediger zelf maakt zichzelf nauwelijks zorgen om de situatie. ‘’Ik heb in de voorgaande wedstrijden laten zien wat de bondscoach aan me heeft. Het is nu aan hem of hij mij of Joris op de positie naast Heitinga zet. ‘’, aldus Vlaar.

De Sloveen Damir Skomina is de scheidsrechter in de wedstrijd  Nederlands – Denemarken.  Björn Kuipers is nog niet ingedeeld voor de eerste wedstrijden.

Opstelling Nederland – Denemarken:

De verwachtingen zijn dat Van Marwijk toch voornamelijk zal kiezen voor de opstelling waarmee hij in Zuid-Afrika veel succes mee heeft gehad. Het vermoedelijke elftal voor de wedstrijd tegen Denemarken zou er dan dus als volgt uit zien:

Stekelenburg , Willems, Heitinga, Mathijsen, Van der Wiel , De Jong, Van Bommel, Afellay, Sneijder, Robben en Van Persie.