Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Onrust binnen Oranje na nederlaag tegen Denemarken

Volgens de binnenlandse media zouden verschillende spelers zeer ontevreden zijn over hun rol bij het Nederlands elftal. Behalve het bekende verhaal van Klaas-Jan Huntelaar zijn ook Rafael van der Vaart en Nigel de Jong niet bepaald blij met het huidige beleid van Van Marwijk. Met name de onomstreden positie van aanvoerder Van Bommel lijkt steeds meer een reden om te twijfelen aan de bondscoach. Van der Vaart zou in een gesprek met Van Marwijk zelfs het vertrouwen in de bondscoach hebben opgezegd. Zijn ontevredenheid kwam vooral voort uit het feit dat hij een prachtig seizoen heeft gedraaid bij Tottenham Hotspur, maar het vooralsnog in het Nederlands elftal af moet leggen tegen een kwakkelende Van Bommel en een niet fitte Sneijder.

Ook De Jong uitte openlijk kritiek op de bondscoach. De spijkerharde middenvelder snapte niets van het feit dat hij tegen Denemarken gewisseld werd in plaats van Van Bommel. Mede door deze wissel zou de groep intern hebben besproken of ook Van Bommel misschien niet een stapje terug moet doen.

Ondanks al deze kritiek is er ook positief nieuws te melden rondom de bondscoach. Analyticus Johan Cruijff liet in zijn column weten dat Van Marwijk de juiste keuze heeft gemaakt door Jetro Willems op te stellen in plaats van Wilfred Bouma of Stijn Schaars. De jongste EK deelnemer ooit maakte in de wedstrijd tegen Denemarken een prima indruk door Dennis Rommedahl volledig uit de wedstrijd te houden. Cruijff liet het volgende optekenen. ‘’Ik heb genoten van die jongen! Niet alleen omdat hij technisch sterk is, maar ook omdat hij de oplossing is op het linksbackprobleem. Hij heeft niet alleen de beste trap van de gehele verdediging, maar ook het grootste opbouwend vermogen. Willems heeft het in zich om een grote speler te worden.’’, aldus de beste speler van het Nederlands elftal ooit.

De verdediger zelf liet zich niet uit over zijn eigen spel. ‘’We hebben verloren en dat is eigenlijk het belangrijkste van de wedstrijd tegen Denemarken. We moeten er nu namelijk alles aan doen om te winnen van Duitsland. Gemakkelijk zal het niet worden, maar we geloven er in.’’, aldus Willems een dag na de verliespartij tegen de Denen.