Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Nederlands Elftal gelooft in wonderen

Ondanks het feit dat het Nederlands elftal zich in een benarde positie heeft gewerkt, begint iedereen steeds meer in het ‘wonder van Oekraïne’ te geloven. Het nog puntloze Oranje kan zich nog kwalificeren, maar alleen wanneer er zelfs ruim wordt gewonnen van Portugal en Duitsland haar sportieve plicht doet tegen Denemarken.

Voor de laatste keer dat Nederland in vergelijkbare positie zat hoeven we nog niet eens zo heel ver terug in de tijd. Tijdens het EK 2004 had Oranje na twee wedstrijd slechts één punt en stond daarmee derde in de groep. Duitsland had daarentegen twee punten en moesten de laatste wedstrijd tegen het al geplaatste Tsjechië. Ondanks het feit dat de Duitsers 1-0 voorkwamen in dat duel toonden de Tsjechen veerkrachten en wonnen uiteindelijk zelfs met 1-2. Omdat een ontketend Nederland met 3-0 van Letland won mocht Nederland toch aantreden in de kwartfinale.

Vooralsnog lijkt dit het scenario waar iedere Nederland van droomt. Het lijkt er zelfs op dat de kans steeds meer begint te groeien. Ook binnen de spelersgroep begint het gevoel steeds meer te leven. Zo stuurde Robin van Persie de tweet ‘kleine wondertjes gebeuren’ de wereld in.

Ook Van Marwijk vindt nog niet dat Nederland afgeschreven mag worden. ‘’We hebben niet bepaald de beste uitgangspositie, maar er is nog een kans. Ik vind zelf dat zolang je een uitgangspositie hebt, je er in moet blijven geloven. Alle supporters stralen dit al uit en ook wij doen dit, al valt dat minder natuurlijk minder op. We zullen in ieder geval er alles aan doen om de wedstrijd tegen Portugal alsnog naar een goed einde te brengen.’’ aldus een strijdlustige Van Marwijk.

Evenals een paar dagen geleden laat de bondscoach zich helaas niet uit over de tactiek van het Nederlands elftal. Nu de roep naar vernieuwing bijna niet meer te negeren valt, houdt de bondscoach zijn kaken stijf op elkaar en lijkt het er niet op dat Van Marwijk dit keer wel ingrijpende wissels aanbrengt aan de basisopstelling.