Home EK voetbal 2016

Nederland onderaan in groep A EK voetbal 2016

EK voetbal 2016, Nederland – Kazachstan. Op vrijdag 10 oktober hervat het Nederlands elftal de kwalificatie voor het EK 2016 met een thuiswedstrijd tegen Kazachstan. Na de nederlaag tegen Tsjechië, moet Oranje deze wedstrijd winnen om te voorkomen dat het een te grote achterstand op loopt ten opzichte van de andere landen.

Nederland – Kazachstan

In groep A van de kwalificatiereeks staat Nederland samen met Turkije onderaan. Logischerwijs staan de winnaars van de eerste duels, te weten Tsjechië en IJsland bovenaan. Kazachstan, de komende tegenstander van Nederland speelde gelijk (0-0) tegen Letland, waardoor deze twee landen de derde plaats delen.
Voor zowel Nederland als Kazachstan zal de ontmoeting in de Amsterdam ArenA een speciale editie worden; beide landen troffen elkaar namelijk nog nooit eerder. In die zin is Kazachstan dus zeker een onbekende voor het Nederlands elftal.

Ondanks de magere vorm waarin Nederland op dit moment verkeert, zou de wedstrijd tegen Kazachstan echter weinig problemen moeten opleveren. Nog nooit wist Kazachstan zich voor een eindtoernooi te kwalificeren, terwijl het land zich voor zowel het EK, WK als de Azië Cup kan kwalificeren.
Daarnaast gaan spelers als Van Persie, Sneijder en Robben het op die vrijdag opnemen tegen spelers die allemaal actief zijn in de Kazachstaanse competitie. Slecht één enkele speler in de huidige selectie is actief in het buitenland.

Voor Guus Hiddink lijkt het duel tegen Kazachstan dus de optimale voorbereiding op het uitduel tegen IJsland. Wij voorspellen dan ook dat Oranje de negatieve spiraal gaat doorbreken en de Kazakken met 3-0 naar huis gaan sturen.