Home EK Voetbal 2012 interlands

Nederland – Noord Ierland 2 juni laatste oefen interland voor EK 2012

Tijdens de traditionele uitzwaaiwedstrijd voor een groot eindtoernooi neemt het Nederlands elftal het dit jaar op tegen Noord Ierland. In de ArenA trapt Oranje zaterdagavond om 20.00 uur voor de laatste keer af op Nederlandse bodem.

Na deze wedstrijd vertrekt de selectie naar Charkiv, waar op 9 juni het openingsduel tegen Denemarken plaatsvindt. Naast het feit dat het voor het Nederlandse publiek de laatste kans is om Oranje aan het werk te zien, is het ook voor Bert van Marwijk de laatste mogelijkheid om nog te experimenteren met de opstelling. Of hij dit ook zal doen is echter de vraag.

Zo lijkt hij namelijk definitief zijn voorkeur naar Van Persie te gaan als het gaat om de spitspositie. Klaas-Jan Huntelaar, topscoorder van de Bundesliga, zal dus genoegen moeten nemen met een reserverol tijdens het toernooi. Ook Kuijt zal naar alle waarschijnlijkheid op de bank beginnen. Wie nog altijd wel dichtbij een basisplaats zit is Van der Vaart. De middenvelder van Tottenham Hotspur moest tegen Slowakije nog wel op de bank beginnen, maar bracht enorm veel dreiging met zich mee toen hij eenmaal inviel. Sneijder, die begon op de positie achter de spitsen, had daarvoor nog maar weinig van zich laten zien.

In principe maakt het weinig uit wie er tegen Noord-Ierland aan de aftrap zullen verschijnen, want Nederland moet simpelweg in staat zijn om de nummer 83 van de wereld te verslaan. Met kwalificatie voor het WK in 1986 als nationaal hoogtepunt zijn de Noord-Ieren nou niet bepaald een geduchte tegenstander. Ook wat betreft spelers springen er nauwelijks bekende namen tussen uit. Alleen Chris Baird ( Fulham ) en Jonny Evans ( Manchester United ) zullen voor sommige voetballiefhebber bekend in de oren klinken. Een nederlaag tegen Noord-Ierland zou dus een blamage zijn voor het nationale elftal.

Arjen Robben vreest echter niet voor een nederlaag van Oranje. ‘’Iedereen weet waar toe we in staat zijn en waar onze kwaliteiten liggen. Als wij deze goed benutten zie ik ons niet verliezen van Noord-Ierland. Daarnaast draait het in deze wedstrijd ook een beetje om het vermaken van het publiek. We zullen dus zeker ons beste beentje voor zetten.’’, aldus de vleugelaanvaller.