Home EK Voetbal 2012 interlands

Nederland met 6-0 langs Noord-Ierland

Het Nederlands elftal heeft de laatste test voor het EK 2012 succesvol afgelegd. In de Amsterdam ArenA werd zaterdagavond met 6-0 gewonnen van Noord-Ierland. De grote mannen aan de kant van Oranje waren Van Persie en Afellay. Beide aanvallers wisten twee maal te scoren tegen de Noord-Ieren. Vlaar en Sneijder zorgden voor de overige twee doelpunten.Met Huntelaar op de bank startte Oranje sterk in de wedstrijd. De druk op het Noord-Ierse doel werd al meteen hoog opgevoerd en ook bij balverlies had Oranje het speeltuig al snel weer terug. Op de eerste treffer van Nederland hoefden we dan ook niet lang te wachten. Na tien minuten spelen was het Van Persie die een pass van Sneijder goed inschatte en bij de tweede paal binnen kopte.

Deze vroege voorsprong leek Oranje alleen maar meer goed te doen, want er werd gretig gezocht naar nog meer doelpunten. Gelukkig voor de ploeg, en het publiek, kwamen deze er ook. Nog voor rust waren het Sneijder ( vrije trap ), Van Persie ( strafschop ) en Afellay ( afstandsschot ) die voor een onoverbrugbare 4-0 ruststand zorgden. Noord-Ierland stelde daar niet of nauwelijks iets tegenover waardoor het centrale verdedigingsduo Vlaar en Heitinga de zaken goed onder controle konden houden.

Ook na de pauze bleef het Nederlands elftal op zoek gaan naar meer doelpunten. Dit resulteerde niet heel veel later ook in de vijfde treffer van Oranje. Afellay kon op aangeven van Van Persie voor zijn tweede doelpunt van de avond tekenen.

Na de wissel Van Persie – Huntelaar leek het nog wel eens een grote uitslag te kunnen worden, maar veel treffer vielen er niet meer te bewonderen. Huntelaar kon, ondanks zijn gretigheid, niet voor een treffer zorgen en zag vooral veel ballen over hem heen komen.

De eindstand kwam twintig minuten voor tijd op het bord. Uit een corner was het Vlaar die snoeihard binnen kopte.

Deze mooie overwinning leverde vooral een goed moraal op bij het team. Ondanks de toenemende druk van pers en publiek gaf Oranje zaterdagavond toch een kleine voetbalshow weg. Echter zal de tegenstand over een kleine week een stuk groter zijn. Op 9 juni opent het Nederlands elftal het EK tegen Denemarken.