Home Nederland – Duitsland 13 juni 2012 sleutelduel poule B

Nederland – Duitsland 13 juni 2012 sleutelduel poule B

Louis van Gaal sprak het gezegde ‘de Dood of de Gladiolen’ al vaak uit, maar als dat voor één wedstrijd zeker van toepassing is, dan is het wel bij het duel tussen Nederland en Duitsland. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit treffen het sleutelduel vormen in Poule B van het EK 2012.

Aan het laatste onderlinge duel zal het Nederlands elftal zeker geen goede gevoelens hebben overgehouden. Op 15 november van het vorige jaar werd Oranje in Berlijn van het kastje naar de muur gestuurd door het Duitse team. Dat de uiteindelijk score op 3-0 bleef steken, lag meer aan het inhouden van Duitsland dan aan het optreden van Nederland.

Natuurlijk miste Van Marwijk heel wat grote spelers voor dit oefenduel, maar dat toonde alleen maar de kwetsbaarheid van het Nederlands elftal op dit moment. Wanneer enkele bepalende spelers ontbreken in Oranje, dan kun je dat meteen merken aan het veldspel. Het is dus voor het Nederlandse publiek te hopen dat er zich geen vervelende blessuregevallen voordoen voor en op het EK.

Dat de wedstrijd op het EK van levensbelang is mag duidelijk zijn. Met de laatste poulewedstrijd tegen Portugal in het achterhoofd, zal het Nederland Elftal maar al te graag op zes willen punten staan na de duels tegen Duitsland en Denemarken. Daarvoor zal, zoals gezegd, wel wat geluk voor nodig zijn. Mannen als Özil, Götze, Khedira en Müller staan met hun land te popelen om weer eens een internationale prijs in de wacht te slepen. De laatste trofee die de Duitsers namelijk mee naar huis namen dateert al weer van meer dan een decennia geleden. In 1996 wonnen de Duitsers namelijk voor de laatste keer een EK.

Bij de bookmakers van 888sport geven jou al de kans om te gokken op Nederland – Duitsland. De quoteringen van deze wedstrijd zien er als volgt uit:

  • Winst Nederland: 3,20x
  • Winst Duitsland: 2,15x
  • Gelijkspel: 3,40x