Home Nederland – Denemarken 9 juni 2012 begin voor Oranje

Nederland – Denemarken 9 juni 2012 begin voor Oranje

Op 9 juni om 18:00 uur zal het Nederlands Elftal voor het eerst de EK bal laten rollen. Op dat tijdstip speelt Oranje namelijk de eerste poulewedstrijd tegen Denemarken. Het zal een wedstrijd worden die, zeker gezien de andere opponenten in de groep, gewonnen zal moeten worden. Of het Nederlands elftal echter in staat is om zo vroeg in het toernooi te pieken is nog maar de vraag.

Op het WK van 2010 lukte dit echter wel. Toen versloegen de mannen van Van Marwijk in de eerste poulewedstrijd van Denemarken. Destijds had Oranje wel wat hulp van de Deense verdediger Agger, die in zijn eigen doel scoorde. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning.

Van Marwijk is echter nog niet geheel zeker van zijn zaak. ‘’Denemarken heeft in deze poule met Portugal en Duitsland niets te verliezen. Dat zal zeker meespelen in hun hoofden. Daarnaast heeft het Deens elftal zich in de afgelopen twee jaar sterk ontwikkeld. Ze eindigden zelfs boven de Portugezen in de kwalificatiereeks voor dit EK.’’, aldus de Nederlandse bondscoach.

Toch mag het Nederlands elftal met niets anders dan een overwinning op de Denen tevreden zijn. Het verschil op de wereldranglijst bedraagt namelijk zeven plekken. Ook heeft Nederland meer individuele kwaliteit dan Denemarken, bij wie het vooral neerkomt op de kwaliteiten van Bendtner en Eriksen. Als je dat tegenover namen als Van Persie, Sneijder en Robben zet mag je er toch vanuit gaan dat deze eerste wedstrijd gewonnen zal worden. Echter zal er wel ten allen tijde gewaakt moeten worden voor onderschatting, maar dat is vooral de taak van de bondscoach.

De bookmakers van Unibet verwachten ook een simpele overwinning voor Nederland op Denemarken als je gaat gokken op EK. Een overwinning van Oranje kan je namelijk 1,65 maal je ingezette geld opleveren. Wanneer de Denemarken deze wedstrijd weten te winnen, dan levert je dat 5,15 maal je inzet op. Een gelijkspel wordt gewaardeerd met een quotering van 3,70.

  • Winst Nederland 1,65x
  • Winst Denemarken 5,15x
  • Gelijkspel 3,70x