Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Naar het EK in Polen en Oekraïne met de vertaal app

Het duurt niet lang meer of het EK 2012 in Polen en de Oekraïne wordt afgetrapt. Mocht je nu naar Polen en de Oekraïne afreizen om het Nederlands elftal bij te willen staan, dan heeft een sausjes fabrikant wel een bijzondere app voor haar klanten ontwikkeld.

De ‘EK vertaler’ app bestaat uit vier onderdelen namelijk de voorbereiding, de wedstrijden, de verschillende poules en natuurlijk de derde helft. De app geeft alle interessante informatie voor de voetbalfan rondom de wedstrijden van Oranje en reist met je mee op het avontuur in Polen en de Oekraïne.

In de gastlanden Polen en de Oekraïne waar maar weinig Engels gesproken wordt, zou deze app wel eens heel handig kunnen blijken want de app kan niet alleen standaardzinnen in het Pools en Oekraïens vertalen, de app spreekt ze dus ook voor je uit. Volume van je mobiel op zijn hardst en standaard zinnen zoals ‘waar vind ik hier een kroeg?’ en ‘mag ik een biertje alstublieft?’ worden voor je uitgesproken. Een uitkomst voor supporters die zich in het feestgedruis willen begeven. Is het wel de vraag hoe wij dan weer de antwoorden moeten begrijpen, dat zal via internationale gebarentaal worden.

Denk nu niet dat de sausjesproducent zo aardig is om de Oranjefan te helpen in voormalige Oostbloklanden en voor hen een app heeft laten maken. Het uitbrengen van de gratis app is onderdeel van een groter geheel. De sausjes verkoper is bezig met een nieuwe online en sociale strategie en wil mobiele communicatie, online en sociale media inzetten om de merk fans te bereiken. Vandaar dus de app, want als je informatie opzoekt over het EK in het menu, dan krijg je ook allerlei informatie over de producten die de sausjesproducent maakt.

Alle snacktips krijg je net als de app, gratis en voor niks en worden smakelijk aangeprezen op het telefoonscherm: ‘vanavond geen zin om te koken? In een handomdraai maak je een heerlijke pizza met onze pizza saus’. Alle sausjes van de sausjesmaker komen wel een keer aan de beurt.

Stel nu dat je onze jongens gaat toe juichen en vertrekt naar Polen en de Oekraïne, is het dan de bedoeling dat je alle sausjes meeneemt in onze koffer naar het EK 2012 en dan geïnspireerd door de tips die over het scherm van de mobiele telefoon heen rollen, de benodigde saus uit de koffer of handbagage trekt en vrolijk aan het kokkerellen slaat? Het is begrijpelijk dat bedrijven willen inhaken op het EK 2012 om hun producten eens extra in de kijkerd te zetten, maar een app die gaat over het EK2012 gemixt in een EK sausje lijkt niet echt een logische combinatie.