Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Laatste hoop Oranje kwartfinale EK 2012 op zondag 17 juni

De dagen voorafgaand aan het duel tegen Duitsland was iedereen er zeker van: Van Marwijk zou hoe dan ook aanpassingen brengen aan zijn basiself. De bondscoach deed tot ieders verrassing niet en zag vervolgens hoe zijn halsstarrigheid hem een verdiende nederlaag tegen Duitsland opleverde. Nederland balanceert daardoor op de rand van uitschakeling, maar heeft nog altijd zicht op de kwartfinales.Vanzelfsprekend zal het Nederlands elftal moeten winnen van Portugal om zich nog te kunnen kwalificeren. Portugal staat, samen met Denemarken, op drie punten waardoor Nederland bij een overwinning in ieder geval op gelijke hoogte kan komen met de Portugezen.

Om ook echt door te stoten naar de kwartfinales is Oranje voor de volle honderd procent afhankelijk van de uitslag tussen Duitsland en Denemarken. Aangezien de Duitsers nog niet geheel zeker zijn van de kwartfinale en vanwege het feit dat ze met het oog op de kwartfinales liever groepswinnaar willen worden, zou het zomaar kunnen dat de Denen ten onder gaan tegen onze oosterburen.

Dit zou, bij een overwinning van Nederland, een eindstand opleveren waarbij drie ploegen gelijk staan op drie punten. Op het moment dat Oranje slechts met 1-0 wint van Portugal zijn de zuid-Europeanen op basis van het aantal gescoorde doelpunten door naar de volgende ronde. Pas wanneer het Nederlands elftal met twee doelpunten verschil wint gaat het zelf door naar de volgende ronde.

Echter zal er een hoop moeten gebeuren als Oranje nog een serieuze rol in dit toernooi wil gaan spelen. De wedstrijden tegen Denemarken en Duitsland gingen niet onverdiend verloren. Van Marwijk zelf heeft ook al aanpassingen aangekondigd. ‘’De nederlaag tegen Duitsland was hard, maar ook leerzaam. Het heeft mij een hoop duidelijk gemaakt. Aangezien ik niet verwacht dat de Duitsers een wedstrijd op dit niveau zullen laten lopen, heb ik nog altijd hoop op de kwartfinales. Voor mij en de rest van de technische staf is nu de taak weggelegd om iets te verzinnen voor het duel tegen Portugal. Dat het anders moet is mij inmiddels ook duidelijk geworden. Aanpassing aan het basiselftal van de afgelopen twee wedstrijden kunnen dus zeker verwacht worden.’’, aldus een strijdbare bondscoach.

De wedstrijden Duitsland – Denemarken en Nederland – Portugal beginnen zondagavond gelijktijdig om 20:45 uur.