Home EK Voetbal 2012 Nieuws

Jeremain Lens in Oranje

Jeremain Lens heeft dit hele seizoen nog niet echt lekker gepresteerd. Ondanks zijn moeizame seizoen kreeg Lens in de bekerfinale tegen Heracles Almelo de kans van trainer Philip Cocu om zich te bewijzen als spits van PSV. De aanvaller presteerde boven verwachting en wist zelfs te scoren. De 24-jarige Lens was één van de grote uitblinkers aan de kant van de Eindhovenaren. Lens was zelf ook tevreden over zijn spel in de gewonnen bekerwedstrijd.

“Ik wil het niet groter maken dan het is. Als iemand na een mindere periode in goede vorm steekt, wordt vaak geroepen dat hij in de vorm van zijn leven is. Maar dit is gewoon wie ik ben. En ik kan nog beter. Iedereen heeft wel eens een vormdip, alleen bij mij duurde die wat langer dan normaal. Maar ik ben blij dat die achter de rug is en kijk alleen nog maar vooruit,” zei hij.

Het was jammer dat Lens het veld vroegtijdig moest verlaten door een enkelblessure. “Mijn enkel was dik, maar er is niets kapot of zo. Hoogstens een kneuzing, maar ik herstel snel. Hopelijk ben ik voor het duel met RKC weer helemaal fit,” aldus Lens.

Door zijn uitblinkend optreden in de bekerfinale is Lens in één klap weer helemaal hot. Willem van Hanegem zou Lens zelfs meenemen naar het Europees kampioenschap, zei hij in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld.

”Ik zou hem meenemen naar het EK. Nu eens niet een grote, kopsterke beer als pinchhitter op de bank bij Oranje, maar een jongen als Lens. Ik hoop dat hij nog voldoende kansen krijgt bij PSV om zich in de kijker te spelen. Hij is de man die PSV sterker maakt en bij Oranje de reservebank van extra kwaliteit kan voorzien, ” schreef hij.

Volgens Van Hanegem was Lens de beste man van het veld. ”Hij is beter dan iedereen denkt. Ik roep al een hele tijd dat die jongen een plaats verdient in de spits bij de Eindhovenaren. Hij is precies de centrumaanvaller die PSV nodig heeft. PSV heeft met Toivonen, Wijnaldum en Labyad jongens die graag in die spits opduiken. Dan is Lens het type dat snel weg kan zijn of zich even laat terugzakken. Hij past precies in zo’n systeem, hij durft de ruimte aan een ander te geven. Bovendien is hij sterk, heeft hij een verschrikkelijk hard schot en kan hij een medespeler zó voor de goal zetten,” vervolgde Van Hanegem.

De lofzang van Van Hanegem is opmerkelijk. Tot nu toe kwam Lens vier keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interland speelde hij in november 2010 tegen Turkije. Veel interlandervaring heeft hij dus niet echt. Daarnaast kwam Lens dit seizoen niet echt uit de verf. Om dan Lens een plaats toe te bedelen in het Nederlands elftal, al is het maar op de bank, is toch wel een beetje voorbarig van Van Hanegem.