Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Tsjechië – Portugal kwartfinale EK voetbal 2012

Waar velen de namen van Rusland en Nederland hadden verwacht in deze kwartfinale, daar wisten uiteindelijk Portugal en Tsjechië zich te plaatsen voor de eerste knock-out wedstrijd van het EK 2012.

Ondanks het feit dat de Tsjechen groepswinnaar werden in Poule A en de Portugezen tweede werden in Poule B zijn de laatstgenoemde toch de grote favoriet voor deze kwartfinale. De aftrap van dit duel vindt op donderdagavond om 20:45 uur plaats.

Zoals gezegd is Portugal de favoriet voor deze wedstrijd. Dit kan ook niet anders aangezien bondscoach Paulo Bento kan beschikken over mannen als Ronaldo en Nani. De selectie van Tsjechië kent nauwelijks grote namen en moet het voornamelijk van het team hebben. Door velen wordt ook gezegd dat de Tsjechen enkel op wilskracht de kwartfinale hebben bereikt.

Toch is dit misschien iets te voorbarig, want de Tsjechen lieten, met name in het duel met Polen, zien dat ze ook zeer aardig kunnen voetballen. Met Rosicky als architect staat het team als een huis en kan het ook in aanvallend opzicht wat uitrichten. Daarnaast heeft het Tsjechische team met Pilar en Jiracek twee scorende spelers in huis. Beide spelers wisten al twee maal het doel te treffen voor Tsjechië en zijn daarmee volledig verantwoordelijk voor de doelpunten productie van de Tsjechen.

Bij Portugal zijn er meerdere spelers die het verschil kunnen maken in een wedstrijd. Zo heb je natuurlijk Ronaldo en Nani op de flanken, maar liet ook Postiga zien prima uit de voeten te kunnen in de spits positie. De kans dat de Portugezen in het duel met Tsjechië niet het doel vinden is daarom ook erg klein.

Fabio Coentrao, verdediger bij de Portugese ploeg, liet weten dat hij het duel met de Tsjechen vol vertrouwen tegemoet ziet. ‘’Je kunt zien dat wij echt een toernooi ploeg zijn. Elke wedstrijd beginnen wij een stukje beter te voetballen. Dit is ook wel nodig tegen Tsjechië, want zij zijn niet voor niets groepswinnaar in een poule met Rusland. Over ons kan echter ook hetzelfde worden gezegd, want wie had verwacht dat wij tweede zouden worden met Nederland, Duitsland en Denemarken in de groep! Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden tegen Tsjechië, maar ik hoop dat wij uiteindelijk met een ticket voor de halve finale in handen staan.’’, aldus de speler van Real Madrid.