Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Portugal – Spanje halve finale EK voetbal 2012

Op woensdagavond 20.45 uur vindt de aftrap van de eerste halve finale op het EK 2012 plaats. Spanje en Portugal strijden deze avond om een plaatsje in de finale van het toernooi. De favoriet voor deze wedstrijd is natuurlijk Spanje, maar toch kan en mag Portugal niet onderschat worden. De Portugezen wisten namelijk de poule des doods te overleven en wonnen in de kwartfinale redelijk eenvoudig van Tsjechië.

Daarnaast heeft Portugal het voordeel dat het alles weet over buurland Spanje. Een deel van de Portugese selectie voetbalt namelijk in de Primera Division. Aan de andere kant heeft dat ook een groot nadeel voor Portugal. Elke voetballer van Spanje weet namelijk als geen ander hoe Cristiano Ronaldo aan banden is te leggen.

Vooralsnog is dat echter nog geen een enkel land gelukt. Waar Duitsland en Denemarken in hun nopjes waren met het feit dat Ronaldo de scherpte leek te missen, daar was Nederland het eerste slachtoffer van de geweldenaar. Met twee doelpunten besliste hij de wedstrijd tegen Oranje. Ook in de kwartfinale liet hij zijn ware klasse zien. Naast zijn dreiging tekende de buitenspeler van Real Madrid ook aan voor het enige doelpunt van het duel tegen Tsjechie, waardoor Portugal zich op mag gaan maken voor de vierde halve finale in de EK historie van het land.

Ook Spanje ziet in dat het niet zomaar even wint van ‘toernooiland’ Portugal. De Spanjaarden laten namelijk nog niet het spel zien wat ze in Zuid-Afrika speelden, maar tonen toch bij tijd en wijlen hun klasse. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat het Spaanse team nog niet echt tot het uiterste heeft moeten gaan. Bijna elk duel wat Spanje tot nu toe gespeeld heeft leek het er op dat er voornamelijk werd gespaard. Ook niet vreemd, aangezien Del Bosque al aangaf dat hij over een redelijk vermoeide selectie beschikt. Toch blijkt tot op heden dat een vermoeid Spanje nog altijd in staat is om tegenstanders helemaal gek te spelen. Noord-Ierland ( 4-0 winst ) en Frankrijk ( 2-0 winst ) kunnen hier ongetwijfeld over meepraten.