Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Spanje – Italië Finale EK voetbal 2012

Finale EK 2012 Spanje – Italië zondag 1 juli om 20.45 uur. Na drie weken vol spanning en strijd is het komende zondag tijd voor de finale van het EK 2012. Veertien teams zijn inmiddels afgevallen en dus zijn er nog maar twee landen die mogen uitvechten wie uiteindelijk met de Coupe Delauney in de handen staat. Om 20:45 uur trappen Spanje en Italië af in misschien wel de spannendste EK-finale ooit.

Finale EK 2012 Spanje – Italië

Dat Spanje in de finale is beland zal voor velen niet als een verrassing gelden. De regerend Europees en Wereldkampioen kon voor dit toernooi nog steeds gebruik maken van dezelfde kern. Mannen als Xavi, Iniesta en Busquets zijn nog altijd niet te oud en nog steeds van waarde voor het Spaanse elftal. Echter lieten ze Spanje tijdens dit toernooi nog niet echt fonkelen als jaren geleden.

Al kan dat laatste ook misschien wel liggen aan het feit dat bondscoach Del Bosque nog altijd niet weet wat hij met de spitspositie aan moet. Waar hij in 2008 en 2010 gebruik kon maken van David Villa, goed voor negen doelpunten op deze twee toernooien, daar was deze spits nu vanwege een blessure onbeschikbaar voor het Spaanse team. Aangezien de andere grote spits, Fernando Torres, ook niet bepaald een goed seizoen heeft gedraaid bij Chelsea FC, probeerde Del Bosque het zonder spits in de eerste wedstrijden. Fabregas stond dan op papier op de voorste positie, maar was vaak actief als echte middenvelder. Dit leverde voor de neutrale toeschouwer bloedsaaie partijen op, aangezien Spanje vooral bezig was met het balbezit. Alleen door individuele klasse werden wedstrijden vaak in Spaans voordeel afgesloten.

Italië mag wel gezien worden als de grote verrassing van het toernooi. Vooraf was een gok op de Italianen als EK winnaar goed voor ruim tien keer je inzet, maar nu wordt er serieus rekening gehouden met de mannen van Prandelli. Ze voetballen gedurfd en aanvallend voetbal en hebben met Pirlo de ideale aanvalsleider in huis. Ook de verdediging van de Italianen laat nooit te wensen over. Chiellini en Barzagli vormen een ijzersterk duo in de verdediging en hebben tot dusver slechts twee tegentreffers hoeven te incasseren.