Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Spanje – Italië EK Voetbal 2012 Groep C

Voor regerend Wereld- en Europees kampioen Spanje start het EK 2012 op zondagavond 10 juni. In een uitverkochte PGE Gdansk Arena ontvangen de Spanjaarden het nationale elftal van Italië. Dat het een spannende wedstrijd zal worden spreekt natuurlijk voor zich, maar of de Italianen ook in staat zijn om een goed resultaat te behalen valt nog te bezien.Italië zal het in het duel tegen Spanje waarschijnlijk zonder Antonio Cassano moeten doen. De aanvaller, die tijdens de kwalificatie nog de topscorer van het Italiaans elftal was, kampt al een tijdje met hartproblemen waardoor zijn kansen op een basisplaats zeer klein zijn. Verder is de gehele selectie van Italië fit genoeg om te starten.

Over de tactiek die de Italianen zullen hanteren wil bondscoach Prandelli nog niet veel kwijt. ‘’We hebben zelf weinig aan de reputatie van Spanje. Ik hoop dat we aan ons eigen spel toekomen en zo onze kansen kunnen creëren. We zullen ons in ieder geval niet zomaar gewonnen geven aan de Spanjaarden ‘’, aldus de ervaren coach.

Spanje lijkt tot zover dus de te kloppen ploeg op het komende EK. Deze gedachte is ook niet vreemd, aangezien de Spanjaarden soeverein door de kwalificatiepoule kwamen. Daarnaast werden ook nog eens alle tegenstander totaal van de mat gespeeld.

Veel criticasters van het Spaanse elftal denken echter dat het Spaanse elftal te oud is geworden om nog een serieuze gooi naar de EK titel te doen. Dit zou zo maar eens waar kunnen zijn, want op enkele namen na is de selectie nagenoeg hetzelfde met die van 2010.

Bondscoach Del Bosque ziet dit echter niet als een nadeel. ‘’Wij hoeven het niet van onze explosiviteit te hebben. Iedereen weet wat hij aan zijn buurman heeft en andersom. Het is een geweldige ploeg om te coachen en dit heeft ook zijn uitwerking op het veld. Ik ben het dus ook niet eens met al die mensen zeggen dat het tijd is voor een nieuwe generatie. De 23 die ik nu heb meegenomen vormen samen gewoon de beste Spaanse selectie die gevormd had kunnen worden.’’, aldus de Spaanse bondscoach.