Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Spanje – Frankrijk kwartfinale EK voetbal 2012

Spanje – Frankrijk 23 juni EK kwartfinale om 20.45 uur. De eerste echte kraker tijdens de kwartfinales staat zaterdagavond op het programma. Dan staat het duel Spanje – Frankrijk op het programma. De Fransen lieten dit EK toernooi zien weer terug van weggeweest te zijn terwijl Spanje ook nog eens aantoont dat het land niet voor niets regerend Europees en Wereldkampioen is.

Ondanks het feit dat deze wedstrijd een strijd tussen twee voetbalgrootmachten is, zijn de Spanjaarden natuurlijk de favoriet voor dit duel. Spanje wist de kwartfinale te bereiken door zeven punten uit drie duels te halen. Er werd ruim gewonnen van Ierland, nipt gewonnen van Kroatië en gelijkgespeeld tegen de Italianen. Hoewel dit natuurlijk prachtige resultaten zijn liet Spanje nog niet het spel van zien van het EK 2008 en WK 2010.

Dit ligt ook met name aan de twijfels die de bondscoach heeft bij het systeem. Tegen Italië probeerde Del Bosque het FC Barcelona-systeem over te nemen door zonder echte spits te spelen. Dit was echter niet heel succesvol waarna de coach tegen Ierland het met Torres in de voorste positie deed. De spits van Chelsea FC wist tweemaal het doel te treffen en leek de verlosser te worden voor Spanje. Echter was het spel tegen Kroatië weer te voorspelbaar waardoor er pas in de slotminuten de winnende werd gemaakt. Saillant detail in die laatste wedstrijd was dat Torres al na een uur spelen werd gewisseld.

Frankrijk kwam ook niet geheel soeverein door in de poulefase. Waarna er in het openingsduel knap gelijkgespeeld werd tegen Engelsen wonnen de Fransen daarna terecht van Oekraïne. Hierdoor kon Frankrijk zich de laatste wedstrijd zelfs een minieme nederlaag lijden. Dit gebeurde ook tegen Zweden waardoor ‘les Blues’ uiteindelijk op een tweede plaats eindigde.

Laurent Blanc, bondscoach van de Franse equipe, liet weten enorm te balen van de laatste duel. ‘’Natuurlijk is Italië ook geen kleintje, maar Spanje is toch wel van een ander kaliber. Het Spaanse team heeft nog altijd dezelfde klasse als dat van enkele jaren geleden, dus gemakkelijk zal het zeker niet worden. We gaan in ieder geval ons best doen en zullen dan zien waar het eindigt.’’, aldus de coach.