Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Rusland – Tsjechië en Polen – Griekenland EK 2012

Voor Groep A start het EK 2012 al vandaag 8 juni. Gastland Polen neemt het die avond op tegen oud EK-winnaar Griekenland. Even later mag het Rusland van Dick Advocaat het gaan opnemen tegen outsider Tsjechië. Hieronder een kort overzicht van beide wedstrijden.

Gokken op Polen – Griekenland 18.00 uur

Aan de hand van sterspeler Robert Lewandovski hoopt heel Polen op een succesje nu het toernooi in eigen land wordt gehouden. Heel het land is er klaar voor en ook in de algemene peilingen rekent men er op dat Polen in staat moet zijn om de kwartfinales te halen. Dat daarvoor wel de winnaar van het EK 2004 verslagen moet worden nemen veel Polen maar voor lief.

Natuurlijk is het Griekenland wat destijds het toernooi allang ingewisseld voor een nieuwe generatie. Toch wisten de Grieken zich bovenaan in de kwalificatiepoule te nestelen. Het voetbal is echter niet om aan te zien; veelvuldig laat het land zich volledig terugzakken om vervolgens vanuit een counter te scoren. Het maakt voor Griekenland daarbij niet uit of de tegenstander Frankrijk of Georgië heet.

Polen zal dus ongetwijfeld het meeste balbezit hebben in deze wedstrijd, maar of het gastland dit ook kan omzetten in doelpunten is nog te betwijfelen.

Gokken op Rusland – Tsjechië 20.45 uur

De eerste Nederlander die op het EK 2012 in actie zal komen is Dick Advocaat. De bondscoach van Rusland, die overigens na dit toernooi afscheid neemt van zijn baan, opent het toernooi met de wedstrijd tegen Tsjechië. In een poule met Polen en Griekenland als overige tegenstanders gaan alle Russen ervan uit dat een kwartfinale binnen handbereik ligt.

Waar de verwachtingen in Rusland hooggespannen zijn, daar ligt de prestatiedruk bij Tsjechië heel laag. Het land heeft zich erbij neergelegd dat er een mindere generatie het nationale team heeft overgenomen waardoor zelfs de rol van subtopper te hoog gegrepen is. Plaatsing voor de kwartfinales zal al een prestatie van formaat zijn.