Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Portugal – Nederland 17 juni EK 2012

Na twee nederlagen staat de deur naar de kwartfinales voor Nederland op een heel klein kiertje. Alleen wanneer Duitsland haar sportieve plicht doet door te winnen van Denemarken en Oranje zelf ruim wint van Portugal zit er misschien nog een langer verblijf in Polen en Oekraïne in.  Zo niet, dan zal de KNVB haar conclusies gaan trekken over het mislukte toernooi. Voordat het echter zo ver is zal het Nederlands elftal er ongetwijfeld alles aan doen om te winnen van de Portugezen.

Vanzelfsprekend zal ook dit geen makkelijke taak worden voor Oranje. Er zijn op dit moment te veel spelers niet in vorm om een succesvol toernooi te spelen, maar omdat nog altijd geldt ‘wat niet is, kan nog komen, zou het enorm zonde zijn wanneer het EK 2012 voor het Nederlands elftal al op zondagavond eindigt.

Ook captain Van Bommel erkent dat er van een blamage mag worden gesproken wanneer het toernooi zo vroeg al is afgelopen voor Nederland. ‘’We zijn naar Polen en Oekraïne afgereisd om minimaal tot de laatste vier te komen. Dat het echter zo zou lopen had denk ik niemand verwacht. De voorbereiding was weliswaar verre van perfect, maar met onze kwaliteiten hadden we niet ingeschat dat we na twee wedstrijd op nul punten zouden staan.’’

‘’Toch is het nog niet over.’’, vervolgt de toekomstige speler van PSV,’’Er komt nog een belangrijke wedstrijd tegen Portugal aan. We moeten zorgen dat we in ieder geval dat duel winnend afsluiten, zodat we tenminste nog de eer gered hebben. Als dan ook nog blijkt dat Duitsland van Denemarken heeft gewonnen zou dat de avond helemaal perfect maken.’’

Ook de Portugezen hebben vooralsnog een stuk gelukkiger toernooi dan Nederland. Hoewel het in de eerste wedstrijd nog mis ging tegen Duitsland, lukte het Portugal gisteren wel om van Denemarken te winnen. Het enige feit waar Oranje hoop uit kan putten is dat de Portugezen enorm veel kansen nodig hebben om te scoren. Met name Cristiano Ronaldo weet zijn vedetterol nog niet waar te maken. De speler van Real Madrid kreeg in de wedstrijd tegen Denemarken kans na kans, maar kreeg zijn vizier niet op scherp.