Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Oekraïne – Frankrijk en Zweden – Engeland EK 2012

Aanstaande vrijdagavond staat ook voor Groep D een nieuwe speelronde op het programma. Gastland Oekraïne mag het dan opnemen tegen Frankrijk terwijl Engeland de Zweden ontmoet. Hieronder een korte voorbeschouwing van beide wedstrijden.

Zweden – Engeland 18.00 uur

Na het verlies tegen Oekraïne is de wedstrijd tegen Engeland de laatste kans voor Zweden om nog uitzicht te houden op de kwartfinale. Echter zullen ze een stuk beter moeten spelen dan tegen Oekraïne om te kunnen winnen van Engeland. Met name de Zweedse verdediging, onder leiding van Mellberg, liet nogal wat steekjes vallen. Het is dus hoogst onwaarschijnlijk dat de Engelsen hier niet van zouden kunnen profiteren.

‘’Het zal inderdaad beter moeten dan tegen Oekraïne, maar wij zijn altijd een land wat in het toernooi moet groeien. Het is wel vervelend dat we nu meteen alles of niets moeten spelen tegen Engeland, maar het is nou eenmaal zo.’’, aldus Olof Mellberg.

Oekraïne- Frankrijk 20.45 uur

Door de overwinning tegen Zweden is Oekraïne vooralsnog de verrassende koploper in Groep D. Echter zal daar waarschijnlijk na vrijdag een einde aan komen. Frankrijk liet namelijk in de wedstrijd tegen Engeland ( 1-1 gelijkspel ) zien dat het alleraardigst kan voetballen en dat het over enorm veel kwaliteit beschikt.

Aangezien dat vooraf ook over Zweden werd gezegd, kan Oekraïne misschien toch nog voor een stunt zorgen. Het land zit nu namelijk in de juiste ‘flow’ en het is al jaren bekend dat organiserende landen meestal goed presteren voor het eigen publiek. ‘’Het publiek gaf ons net dat beetje extra tegen Zweden. Mede door hen hebben we de 0-1 achterstand kunnen ombuigen in een voorsprong. Ik hoop natuurlijk dat dit vrijdag weer het geval zal zijn, maar Frankrijk is wel van een ander kaliber dan Zweden.’’, aldus Shevchenko, aanvoerder van Oekraïne.

Toch wordt er binnen Frankrijk niet echt voor het gastland gevreesd. ‘’Natuurlijk zijn wij ook bekend met het feit dat het tegen een gastland altijd lastig spelen is, maar wij willen en moeten door naar de kwartfinale dus een overwinning is het enige wat telt.’’, aldus de Fransman Nasri.