Home WK Voetbal 2014

Gokken op Nederland – Duitsland 14 november 2012

Gokken op Nederland – Duitsland 14 november 2012. Ondanks een waslijst aan afwezigen zal Nederland vanavond om 20.30 uur geen reserve elftal aantreffen in de oefeninterland tegen Duitsland. Zonder spelers als Schweinsteiger en Ozil kan de bondscoach Löw nog altijd beschikken over een team met ervaring op het hoogste niveau. Het zal voor de jongelingen van Nederland dus een moeilijke avond worden in de ArenA.

Waar de Nederlandse kranten in het Nederlands elftal, mede door de afwezigen in het Duitse kamp, als favoriet zien, daar tempert Van Gaal de torenhoge verwachting. ‘’Elke Duitse speler die morgenavond in de basis staat, heeft al minimaal twee jaar Champimag erons League ervaring. Die luxe hebben wij niet, zo eerlijk moeten wij zijn. Wij hebben een frisse groep waar op dit moment veel potentie in zit. We hebben de afgelopen dagen goed getraind op verbeterpuntjes, maar hebben nog wel een lange weg te gaan.’’, aldus de bondscoach van Oranje.

Van Gaal stookte het vuurtje voor de komende interland nog wel op door te zeggen dat Löw eigenlijk helemaal nog geen toptrainer is. Hij heeft, volgens de oud-trainer van onder meer Bayern Munchen, namelijk nog nooit een grote prijs gehaald met Duitsland, iets wat je jezelf wel kwalijk mocht nemen als Duitse bondscoach. Löw kon dit natuurlijk niet over zijn kant lieten gaan en drukte Van Gaal op een pijnlijke manier op de feiten. ‘’Volgens mij is het doel van elke bondscoach dat je jezelf in eerste instantie plaatst voor een eindronde. Als ik me niet vergis is dat Van Gaal nog niet gelukt met het Nederlands elftal.’’, gaf de Duitse keuzeheer aan, verwijzend naar mislukte kwalificatiereeks voor het WK 2002 toen Van Gaal ook aan het roer stond.

Net als in de vorige wedstrijden van Oranje mag er verwacht worden dat Van Gaal voor het oefenduel met Duitsland met een verrassing komt. Ditmaal is de kans bijvoorbeeld groot dat Van Ginkel zijn debuut zal maken in het oranje tricot. De 19-jarige speler van Vitesse is voor het eerst geselecteerd en zou volgens bronnen goed in de smaak vallen bij de bondscoach.