Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Nederland – Duitsland EK Voetbal Groep B

Komende woensdagavond 13 juni, staat de uitermate belangrijke wedstrijd tussen Nederland en Duitsland op het programma. Naast het feit dat de duels tussen beide rivalen sowieso beladen zijn, moet Oranje ook nog eens winnen als het nog door wil gaan naar de kwartfinales. Voor de Duitsers zal het dan ook ongetwijfeld een heet avondje worden. Zoals bekend is bij iedereen verloor het Nederlands elftal haar eerste poulewedstrijd met 0-1 van Denemarken. Terecht of onterecht maakt inmiddels niet meer uit, want Oranje krijgt nu twee ‘alles-of-niets’ wedstrijden. Om te beginnen woensdag tegen eeuwig rivaal Duitsland.

De laatste keer dat beide landen elkaar troffen was half november van het vorige jaar. Met een enigszins uitgedunde selectie verloor Nederland kansloos met 3-0 van onze oosterburen. Echter voorspelden velen dat deze nederlaag tijdens het EK wel goed gemaakt zou worden.

Helaas is het nu geen kwestie van revanche meer, maar een zaak van moeten winnen. Wanneer Duitsland woensdag wint en Denemarken doet hetzelfde tegen Portugal, dan speelt het Nederlands elftal alleen nog maar voor de eer.

Dat het in ieder geval anders moet dan tegen de Denen is voor iedereen duidelijk. Wat de vraag echter blijft is hoe het anders moet. Durft Van Marwijk dan eindelijk Van Persie op te offeren voor Huntelaar? Of blijft de bondscoach zoals bijna altijd vasthouden aan zijn idee en geeft hij wederom het vertrouwen aan de spits van Arsenal. Wat de Limburgse trainer ook beslist, het zal altijd een punt van discussie blijven bij Oranje.

Daarnaast kreeg ook Arjen Robben veel kritiek te verduren na het verloren duel. Hij zou te voorspelbaar zijn en voor te weinig dreiging zorgen. Daarnaast belandden te veel schoten van hem in de tweede ring van het stadion. Van Marwijk zou dus serieus kunnen overwegen om de vleugelaanvaller op links te positioneren, zodat hij de spitsen van voorzetten kan voorzien.

Het antwoord op al deze vragen zullen we waarschijnlijk pas woensdagmiddag krijgen. Wel verklapte de bondscoach dat hij met ‘de grootste aanvallende intenties’ de wedstrijd tegen Duitsland in te gaan. Het gevaar op een vroeg tegendoelpunt nam hij daarbij voor lief.