Home EK Voetbal 2012 interlands

Gokken op Nederland – Denemarken EK Voetbal 2012 Groep B

Nederland – Denemarken 9 juni om 18.00 uur Groep B EK Voetbal 2012. Het Nederlands elftal is nog maar enkele dagen verwijderd van de eerste groepswedstrijd van het EK 2012. Op zaterdagavond 9 juni neemt Oranje het op tegen Denemarken. Op papier niet de moeilijkste wedstrijd in de poule, maar het valt zeer te betwijfelen of Nederland in staat is om over de Denen te walsen. Voor de laatste ontmoeting met Denemarken op het hoogste niveau hoeven we niet zo ver terug in de tijd. Nederland trof de Denen ook al in de groepsfase van het WK 2010. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Poulsen en een late treffer van Kuijt won Nederland destijds met 2-0. Gemakkelijk ging dit echter niet, want Denemarken liet alleraardigst voetbal zien en was ook in verdedigend opzicht een sterke ploeg.

Veel veranderingen ten opzicht van dat WK zijn er bij zowel de Denen als bij de Nederlanders niet. Beide landen hebben wat verjongd, maar de kern is zo goed als hetzelfde gebleven bij beide landen. Het belooft in ieder geval dus een spannende wedstrijd te worden in Charkiv.

Ondanks het feit dat Denemarken moeilijk te verslaan zal zijn heeft Nederland de punten hard nodig in deze groep. Wanneer Nederland zou winnen van de Denen, dan is een mindere wedstrijd tegen Duitsland geoorloofd. Anders zal het duel tegen de Duitsers het sleutelduel in de groep worden en dat is nou net wat bondscoach Van Marwijk niet wil hebben. ‘’Velen praten al over de wedstrijd tegen Duitsland, maar ik denk dat het duel tegen Denemarken veel belangrijker is. Tegen de Denen kun je de basis leggen voor de rest van het toernooi. In 2010 kwamen we na de overwinning van het eerste groepsduel ook meteen in de juiste flow en iedereen weet hoe ver ons dat heeft gebracht.’’, aldus de bondscoach.

Op voorhand lijkt een kleine overwinning van het Nederlands elftal dus een logische inzet. Er zit genoeg individuele klasse in de Oranjeselectie die de wedstrijd in één moment zou kunnen beslissen. Ook bij de bookmakers van Unibet geloven ze in een zakelijk overwinning van Nederland. Zie hieronder de quoteringen van mogelijke uitslagen.