Home WK Voetbal 2014

Gokken op Nederland – Andorra WK 2014 kwalificatie

Nederland – Andorra Kwalificatie WK 2014. In de derde kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2014 in Brazilië treft het Nederlands elftal de nationale selectie van Andorra. Gezien het grote kwaliteitsverschil tussen Nederland en het dwergstaatje mag de wedstrijd van vanavond geen probleem worden. In een zo goed als uitverkochte Kuip staat de aftrap om 20.30 uur gepland. Van Gaal zal ongetwijfeld voor een grote uitslag willen gaan tegen de Andorrezen.

Zoals bekend kent het Nederlands elftal vooralsnog een perfecte start van de kwalificatiereeks. Er werd gewonnen van, op papier sterke, tegenstanders als Turkije ( 2-0 ) en Hongarije ( 4-1 ). Verwacht wordt natuurlijk dat hier vanavond een derde overwinning bij komt. Tegen de semi-profs van Andorra moeten supersterren als Van Persie, Huntelaar en Van der Vaart toch met groots gemak het verschil kunnen maken.

Ook Van Gaal kan natuurlijk niet om de favorietenrol heen. ‘’Wij willen met Nederland naar het WK, dus ja dan moet deze wedstrijd met groot gemak kunnen winnen. Er zou iets goed mis zijn met ons voetbal als we het vanavond heel lastig krijgen. Natuurlijk kan onderschatting dodelijk geven, maar we hebben een gretige groep die er graag voor wil gaan.’’, aldus de bondscoach.

Over de opstelling liet hij nog niet veel weten. Dit kan er misschien op duiden dat sommige spelers rust krijgen. Dinsdag wacht namelijk het zwaarste duel van deze serie, namelijk de uitwedstrijd tegen Roemenië. Niemand zal dan ook vreemd opkijken als mannen als Douglas en Schaken misschien wel hun debuut maken in Oranje. Ook in dat geval moet het Nederlands elftal natuurlijk makkelijk kunnen winnen van Andorra.

Als er wordt gekeken naar de historische resultaten, dan wordt de favorietenrol voor het Nederlands elftal alleen maar groter. Vier maal troffen beide landen elkaar. In alle gevallen ging het, toevalligerwijs, ook om een WK-kwalificatiewedstrijd.

In die vier duels, die natuurlijk allemaal gewonnen werden door Nederland, scoorde Oranje 16 maal. Andorra stelde daar nul doelpunten tegenover.

De laatste overwinning dateert uit 2005. In het Philips Stadion bezorgde Van der Vaart, Cocu en Van Nistelrooy ( 2x ) het Nederlands elftal een 4-0 overwinning.